Catalunya Diari

Obren una actuació d'ofici per estudiar el sistema de vigilància epidemiològica a Lleida

Ribó es desplaça fins a l'Hospital Arnau de Vilanova per conèixer la situació de la zona

Agents de la Guàrdia Urbana patrullen pee l'Eix Comercial de Lleida per controlar que es compleixin les mesures de seguretat.
Una parella d'agents de la Guàrdia Urbana i dues dones passegen per un dels carrers de l'eix comercial de Lleida. | ACN

El Síndic de Greuges, Rafael Ribó, ha obert una actuació d'ofici per estudiar el sistema de vigilància epidemiològica a la Regió Sanitària de Lleida i el seguiment que fa dels nous casos detectats i dels seus contactes.

Ribó s'ha desplaçat fins a Lleida, on ha visitat l'Hospital Arnau de Vilanova i s'ha reunit amb el paer en cap i amb responsables de la Generalitat a la zona. El Síndic ha alertat que cal protegir «com a prioritat absoluta» el dret a la vida i la salut de les persones confinades i reforçar el sistema de vigilància epidemiològica i augmentar la capacitat de detecció precoç i el seguiment de nous casos. Ha considerat «clau» el seguiment dels contactes per fer els aïllaments necessaris.

La necessitat que s'actuï de forma «eficaç, transparent i coordinada»

Ribó ha apel·lat també a la necessitat que s'actuï de forma «eficaç, transparent i coordinada» dins de la Generalitat i també en la resta d'administracions. Ha demanat també donar tota la informació a la ciutadania. El Síndic ha demanat al Departament de Salut si s'ha reforçat el sistema de vigilància epidemiològica a Catalunya en general i a la zona de Lleida en particular des de l'aparició dels primers brots. També vol saber en què consisteix el pla per aturar la propagació del virus i si es pot garantir la traçabilitat en tots els casos, així com l'eventual habilitació de nous espais per atendre els afectats.

Ribó ha sol·licitat també les dades que s'han tingut en compte per establir les mesures de restricció de la mobilitat al Segrià i el criteri temporal de vigència d'aquestes, així com les previsions de futur. Per últim, el Síndic té iniciada una actuació d'ofici per monitoritzar l'impacte de la covid-19 en el col·lectiu de temporers i com es veuen afectades les seves condicions de treball i vida.


Comentaris

envia el comentari