Catalunya Diari

Obren la convocatòria de l'any per als Premis Horta de Lleida

Els guardons reconeixen persones, entitats o iniciatives que treballen pel desenvolupament de l'Horta i s'accepten propostes fins al 8 de gener

Imatge promocional
Imatge promocional | LleidaDiari.cat

L'Ajuntament de Lleida manté obert el termini per presentar propostes de candidatures per la convocatòria 2019 dels Premis Horta fins al pròxim 8 de gener. Aquests guardons, que arribaran a la seva tercera edició, tenen com a propòsit reconèixer aquelles persones, entitats o iniciatives que treballen o han treballat pel desenvolupament de l'Horta de Lleida, tant des de l'àmbit agrari i cultural com per qualsevol altre aspecte remarcable. S'estableixen dues modalitats, el premi al reconeixement de la trajectòria de promoció i desenvolupament de l'Horta de Lleida i el premi a la innovació en l'activitat agrària a l'Horta. Com a novetat, enguany, a consideració del jurat, es farà una menció especial a les candidatures de projectes liderats per dones.

Les candidatures poden presentar-se al Registre General de l'Ajuntament, a l'Oficina Municipal d'Atenció Ciutadana de la Rambla Ferran 32. Els candidats han de ser persones físiques residents a Lleida o fora de la ciutat, institucions, entitats, associacions o empreses que hagin contribuït al desenvolupament i promoció de l'Horta de Lleida. El jurat estarà format per 9 persones entre les quals hi haurà una persona de rellevància dels mitjans de comunicació, el director/a de l'Escola Tècnica Superior d'Agrònoms de Lleida, una persona de rellevància del món cultural i acadèmic de Lleida, el president/a de l'Associació Recreativa els Pagesos, el regidor d'Hàbitat Rural i la Sostenibilitat, el president de la comissió de l'Horta de la Federació d'Associacions de Veïns de Lleida i els premiats de les dues categories en l'anterior convocatòria.

El premi per cada una de les modalitats serà una peça o component artístic relacionat amb el territori de l'Horta de Lleida elaborat per un artista local, que atorgarà l'Ajuntament de Lleida en el marc de la Festa de Sant Antoni, el 19 de gener. En la primera edició d'aquests premis, l'any 2017, es va reconèixer Joaquim Clop en la categoria de Premi de reconeixement a la trajectòria, i Melmelades i Conserves Blanch SCP en la categoria de Premi a la Innovació agrària. En l'edició de 2018, els guardonats van ser la Junta de Regants de l'Horta de Lleida i l'empresa Aromes de Can Rosselló.

  


Comentaris

envia el comentari