Catalunya Diari

Obren un nou període de sol·licituds per obtenir un hort familiar a Rufea

La iniciativa pretén sensibilitzar sobre els valors de l’Horta de Lleida i donar fruits de qualitat per l’autoconsum, facilitant alhora l’exercici físic entre els usuaris

Cartell dels horts a Rufea
Cartell dels horts a Rufea | LleidaDiari.cat

L'Ajuntament de Lleida ha obert, fins al pròxim 4 d'abril, una nova convocatòria per obtenir un Hort Familiar a la partida de Rufea, una parcel·la de 100m3 per a cultivar tota mena d'hortalisses, verdures i flors. El projecte, que té una reconeguda funció social, educativa, lúdica i de benestar personal, pretén sensibilitzar sobre els valors de l'Horta i els sistemes de producció agraris respectuosos amb el medi ambient, a més a més de donar fruits de qualitat per l'autoconsum de les famílies i facilitar l'exercici físic entre els usuaris.

Els horts familiars municipals de la partida de Rufea tenen una superfície de 100m2, que permet el cultiu d'hortalisses per l'autoconsum tant d'estiu –tomàquets, enciams, carabassons, ceba, pebrots, ...- com d'hivern –col, bròquil, porros, cebes, espinacs, bledes, ...-, etcètera. El contracte és per quatre anys, prorrogable, i el cànon és de 150 euros l'any.

Imatge dels horts de Rufea
Imatge dels horts de Rufea | LleidaDiari.cat

 

Els horts són gestionats directament per l'Ajuntament de Lleida

Els horts són gestionats directament per l'Ajuntament de Lleida, que s'encarrega del seu manteniment i organitza activitats puntuals de formació i trobades entre els hortolans. Els horts familiars municipals de Rufea han tingut una gran acceptació entre la ciutadania des que es van iniciar l'any 2011. 

Les persones físiques interessades a sol·licitar un hort municipal cal que estiguin empadronades a Lleida i només es pot presentar una sol·licitud per unitat familiar. Les entitats i associacions que demanin un hort caldrà que desenvolupin les seves activitats al municipi de Lleida. En funció del seu projecte i del nombre de persones implicades, es podrà atorgar un hort de majors dimensions. Més informació a http://sostenibilitat.paeria.cat o al 973700455.

La Paeria implanta zones de 20 i 30 km/hora a tot el Centre Històric de Lleida

D'altra banda, cal destacar que Lleida fa un pas endavant en la pacificació del trànsit a la ciutat i inicia les actuacions per pacificar el trànsit de tot el seu Centre Històric, una mesura que la Paeria ja es va anunciar el passat mes de desembre i que consisteix en la implantació de zones 20 i 30 km/hora a tot el barri.

L'alcalde de Lleida, Fèlix Larrosa, ha explicat que tot l'entorn de la plaça del Dipòsit i del Mercat del Pla, que actualment és zona 30, es transformarà en carrer de convivència –on qui té prioritat són sempre els vianants i els ciclistes i la velocitat està limitada a 20 km/hora. El tractament global que reben aquests carrers es basa en la moderació de la circulació i és similar al dels carrers de vianants, amb una urbanització a nivell sense separació física entre l'espai destinat a la circulació de vehicles i el de vianants i ciclistes. També es preveu pacificar el trànsit a tot l'entorn de la Maternitat i l'illa de l'entorn de Pi i Maragall.


Comentaris

envia el comentari