Catalunya Diari

Obren el període de sol·licituds per obtenir un hort a la partida de Rufea

La iniciativa pretén sensibilitzar sobre els valors de l’Horta de Lleida

Imatge dels horts de Rufea
Imatge dels horts de Rufea | LleidaDiari.cat

L'Ajuntament de Lleida ha obert, fins al pròxim 3 d'abril a les 13.00 hores, una nova convocatòria per obtenir un Hort Familiar a la partida de Rufea, una parcel·la de 100 m² per a cultivar tota mena d'hortalisses, verdures i flors. 

El projecte, que té una reconeguda funció social, educativa, lúdica i de benestar personal, pretén sensibilitzar sobre els valors de l'Horta i els sistemes de producció agraris respectuosos amb el medi ambient, a més a més de donar fruits de qualitat per l'autoconsum de les famílies i facilitar l'exercici físic entre els usuaris.

▶ TELEGRAM LLEIDADIARI: Ara també podeu rebre les notícies de LleidaDiari a través del canal de Telegram. Punxa aquí!

Tenen una superfície de 100 metres quadrats

Els horts familiars municipals de la partida de Rufea tenen una superfície de 100m2, que permet el cultiu d'hortalisses per l'autoconsum tant d'estiu –tomàquets, enciams, carbassons, ceba, pebrots,...- com d'hivern –col, bròquil, porros, cebes, espinacs, bledes,...-, etcètera. El contracte és per quatre anys, prorrogable, i el cànon és de 152.2 euros l'any. Els horts són gestionats directament per l'Ajuntament de Lleida, que s'encarrega del seu manteniment i organitza activitats puntuals de formació i trobades entre els hortolans.

Els horts familiars municipals de Rufea han tingut una gran acceptació entre la ciutadania des que es van iniciar l'any 2011. Les persones físiques interessades a sol·licitar un hort municipal cal que estiguin empadronades a Lleida i només es pot presentar una sol·licitud per unitat familiar. Les entitats i associacions que demanin un hort caldrà que desenvolupin les seves activitats al municipi de Lleida. En funció del seu projecte i del nombre de persones implicades, es podrà atorgar un hort de majors dimensions.


Comentaris

envia el comentari