Obren un segon procés de pressupostos participatius perquè la ciutadania decideixi inversions a Lleida

Després de l’èxit de l’experiència pionera de l’any passat, ja ha començat la recollida de propostes per triar el destí d’un milió d’euros del pressupost municipal
Imatge de la presentació
Imatge de la presentació | LleidaDiari.cat

L'Ajuntament de Lleida ha obert una nova edició de pressupostos participatius perquè la ciutadania pugui decidir alguns dels projectes d'inversions que es faran a la ciutat. Després de l'èxit aconseguit en l'experiència pionera iniciada l'any passat, la Paeria dóna continuïtat a la iniciativa i tornarà a consultar als veïns el destí d'un milió d'euros del pressupost municipal del 2018.

 

Les propostes es poden presentar fins al 29 de març i les votacions es duran a terme al mes de juny. L'alcalde de Lleida, Àngel Ros, ha presentat aquest dijous aquesta segona edició dels pressupostos participatius, junt amb el tinent d'alcalde i regidor de Participació Ciutadana, Joan Gómez, i la portaveu del grup de Ciutadans, que va impulsar aquest projecte, Ángeles Ribes.

 

Ros ha destacat que dels projectes presentats l'any passat «tots estan en marxa, en fases diferents» i que la votació va tenir un èxit de participació, clarament per damunt de la mitjana d'altres ciutats, que s'espera que es pugui millorar aquest any. «Els veïns tornaran a tenir la iniciativa per proposar inversions i que es facin pel seu barri», ha conclòs. 

  

  

 

 

La principal novetat del procés en aquest 2018 és que s'avança el calendari, per facilitar la tasca dels serveis tècnics municipals. A més, tot el procés de votació serà electrònic, però es manté l'opció presencial als Centres Cívics, on les persones interessades disposaran de l'ajuda de personal municipal per aclarir-los-hi qualsevol dubte, ha explicat el tinent d'alcalde Joan Gómez. Per la seva part, Ribes ha agraït la col·laboració del govern i dels funcionaris per tirar endavant aquest projecte, que ha considerat que ja s'està consolidant.

 

«Considerem que la societat de Lleida és prou madura per a presentar inversions pels seus barris i fer-les realitat. Són propostes fetes pels veïns i que voten els veïns, que ens donen moltes lliçons de sentit comú», ha afirmat i ha encoratjat als ciutadans a presentar més propostes de caràcter social. La presentació del projecte ha comptat també amb la presència dels regidors José María Córdoba i José Luis Osorio.

 

Les propostes de la ciutadania poden presentar-se a l'Oficina Municipal d'Atenció Ciutadana, als Centres Cívics municipals i a través del web www.paeria.cat/pressupostosparticipatius. Es classifiquen en dos grups: el de propostes grans, o de ciutat, que no poden superar el topall d'inversió màxima de 200.000 euros (amb una o diverses obres); i el de propostes de zona o barri, que en cap cas podran excedir cada una els 50.000 euros.

 

Es tindrà en compte que les catorze zones o districtes en què es divideix la ciutat, així com les EMD de Sucs i Raimat, siguin beneficiàries d'almenys un projecte cadascuna. Una comissió tècnica municipal s'encarregarà de validar-les durant el mes d'abril. Alguns dels requisits per admetre-les són no superar el límit econòmic establert, que les peticions facin referència a una competència municipal i que siguin factibles tècnicament i jurídicament.Comentaris

envia el comentari