Catalunya Diari

Les obres del nou Museu d'Art de Lleida començaran al setembre

Amb l'habilitació de l'antiga Audiència, el Jaume Morera comptarà amb una seu definitiva després de 100 anys
Façana de l'edifici de l'antiga Audiència de Lleida, on està prevista la ubicació del Museu Morera
Façana de l'edifici de l'antiga Audiència de Lleida, on està prevista la ubicació del Museu Morera | LleidaDiari.cat

Les obres del nou Museu d'Art de Lleida començaran al setembre. Així ho han signat aquest dilluns els representants de les empreses adjudicatàries i l'alcalde de la ciutat, Àngel Ros. El contracte d'obres signat permetrà reconvertir l'edifici de l'antiga Audiència en una moderna pinacoteca. Ros ha destacat la importància que el Museu Jaume Morera tingui una seu definitiva després de 100 anys així com l'impuls que suposarà per promoure l'ús ciutadà de la Rambla Ferran.

 

Les obres aniran a càrrec de la UTE Museu d'Art de Lleida, formada per les empreses lleidatanes Benito Arnó, Acsa, Obras e Infraestructuras i José Antonio Romero Polo, que és la que va obtenir una millor puntuació tècnica i la millor oferta econòmica, i que ha estat representada aquest dilluns en l'acte de firma per Alexandre Perpinyà, Agustí Bordalda, Joan Albert Arqués i Josep Maria Verdú.

  

«És important que el Museu Morera després de 100 anys tingui una seu definitiva pensada per a ser museu, una pinacoteca de les més representatives d'Espanya quant a pintura i escultura de la primera part del segle XX», ha afirmat durant l'acte l'alcalde. A més, ha posat de manifest que «el fet de tirar endavant aquest projecte a la Rambla Ferran denota la seva importància i busca rehabilitar des del punt de vista d'ús dels ciutadans aquest espai de Lleida tan significatiu», en la mateixa línia que el trasllat de l'Oficina Municipal d'Atenció Ciutadana també a la Rambla fa unes setmanes.

 

El paer en cap ha destacat que les obres podran iniciar-se al setembre, un cop fets els tràmits previs i completat el trasllat dels treballadors municipals que ara ocupen l'edifici. La durada prevista de les tasques de rehabilitació de l'edifici per a convertir-lo en un nou Museu és de 25 mesos. Les obres compten amb un pressupost total de 4.470.950 euros (3.695.000 euros + 775.950 euros d'IVA), un 8,5% menys que el preu fixat inicialment en la licitació. Les obres del Museu Morera es financen amb aportació municipal, fons de la Generalitat, de la Diputació, els ajuts del fons europeus del Feder i els de l'1,5% aportats pel Ministeri de Foment. 

«És l'únic projecte de la ciutat almenys en els darrers quinze anys en el qual hi ha cofinançament de cinc administracions: Ajuntament, Diputació, Generalitat, Estat i Europa», ha destacat Ros, qui ha agraït especialment a Antoni Llevot, Jesús Navarro i Jaume Terés la seva feina per poder fer realitat el projecte arquitectònic i museogràfic del nou Museu d'Art de Lleida.Comentaris

envia el comentari