Catalunya Diari

Ofereixen 3.000 places a les estades municipals d’aquest estiu a Lleida

Àmplia oferta educativa, esportiva i de lleure dels programes Estiu de Petits, Estiu de Joc i Esportmania

Imatge de la presentació
Imatge de la presentació | LleidaDiari.cat

L’Ajuntament de Lleida ha presentat aquest dimarts l’oferta educativa, esportiva i de lleure dels programes Estiu de Petits, Estiu de joc i Esportmania, que es fan durant els mesos de juliol i agost a diferents equipaments municipals de la ciutat. En aquesta aposta que fa la Paeria, un any més, s’ofereixen unes 3.000 places per a infants d’un a catorze anys.

La tinent d’alcalde Montse Parra, i la regidora responsable de l’àrea d’educació, Rosa Maria Salmeron, han posat en relleu la creació d’espais educatius de qualitat que faciliten la conciliació entre la vida familiar i laboral, oferint als pares i mares una alternativa de lleure per aprofitar el temps lliure dels seus fills. A més, enguany es torna a ampliar l’oferta d’Estiu de Joc amb propostes per a nois i noies de fins a carorze anys.

El període d’inscripció és del 24 al 26 d’abril

El període d’inscripció és del 24 al 26 d’abril i s’ha de fer telemàticament a través de la pàgina web de la Paeria www.paeria.cat/tramits. Posteriorment hi haurà el procés de matrícula, de repesca i de matrícula oberta. Qualsevol persona interessada en els projectes pot sol·licitar més informació a través de l’Oficina Municipal d’Atenció Ciutadana (www.paeria.cat/omac), el Servei d’Educació i Infància (educacio.paeria.cat), el Servei d’Esports (www.esport.paeria.cat), així com a www.paeria.cat i al telèfon d’informació i atenció ciutadana 010.

Estiu de Petits 2019

Estiu de Petits és un projecte de lleure educatiu destinat a infants d’un i dos anys que té lloc durant els mesos de juliol i agost coincidint amb el període de vacances escolars. Les activitats lúdiques i educatives que s’hi organitzen, d’àmbit no formal, contribueixen al desenvolupament maduratiu i al procés de socialització dels nens i les nenes participants tot treballant els hàbits de responsabilitat i participació de la mà de tècnics especialitzats en la cura d’infants. Una altra edició es mantenen les places que s’ofereixen, que són 290.

Les activitats que realitzen els infants estan recollides en un projecte educatiu on a partir d’uns centres d’interès per torn, i a través del joc, l’expressió plàstica, la música, etc. es treballa amb els nens i les nenes aspectes d’educació en valors com la participació, el respecte cap als altres... Les diverses activitats de joc tindran lloc a l’escola bressol Ronda La Mercè, l’escola bressol Albarés i l’escola bressol La Mitjana. En aquest cas, els torns que s’ofereixen són els següents:

1r. torn: de l’1 al 26 de juliol

2n. torn: del 29 de juliol al 26 d’agost (el 15 d’agost és festiu)

Estiu de Petits s’ofereix en horari de 8.30 hores fins a 12.30 hores i de 8.30 hores a 15.00 hores si es queden al menjador. L’activitat té un preu de 120 euros per torn (mes) i el servei de menjador té un preu de 130 euros per torn (mes).

El dia 28 de juny, de 12:30 hores a 13:30 hores es farà una reunió informativa amb les famílies.

Estiu de Joc 2019 / Estiu de Joc 2 2019

El projecte 'Estiu de Joc' és un recurs de lleure adreçat a infants de 3 a 11 anys que es du a terme durant els mesos de juliol i agost. S’incorpora l’'Estiu de Joc 2' per nois i noies de dotze a catorze anys. El programa d’activitats recull diverses propostes lúdiques i educatives amb l’objectiu de fer passar una bona estona als nens i les nenes participants i, a la vegada, treballar l’educació d’hàbits fomentant valors positius com la participació, la solidaritat, el respecte i la comprensió dels companys, entre d’altres.

Les activitats s’estructuren sobre un projecte pedagògic que es durà a terme en diversos centres d’interès i que inclou jocs, tallers d’expressió plàstica i música, entre d’altres propostes. Enguany s’ofereixen 1.360 places, el mateix nombre que l’any anterior. El projecte es realitza a les escoles la Mitjana, Parc de l’Aigua, Pràctiques II, Escola El Vilot-Sucs (durant el mes de juliol i sense menjador. També es poden inscriure els nens que tenen dos anys) i l’Escola Josep Manyé de Raïmat (durant el mes d’agost i sense menjador. També es poden inscriure els nens que tenen 2 anys).

Els torns disponibles són els següents:

1r. torn: de l’1 al 12 de juliol

2n. torn: del 15 al 26 de juliol

3r. torn: del 29 de juliol al 9 d’agost

4rt. Torn: del 12 al 26 d’agost (el 15 d’agost és festiu)

L’horari d’atenció als infants és de les 8.30 hores fins a les 14.00 hores i, si es queden al menjador, s’allarga fins a les 15.00 hores. Al mateix temps, l’horari d’acollida és de les 8.30 h a les 9 h, així com l’horari de recollida és de les 14.45 hores a les 15.00 hores. El preu de l’activitat és de 60 €/torn (quinzena) i pel servei de menjador 65 €/torn (quinzena).

El dia 28 de juny, de 12.30 a 13.30 hores es realitzarà una jornada de portes obertes a les escoles per conèixer els/les monitors/es i aportar el material i la documentació de l’infant.

Esportmania 2019

El programa “Esportmania” inclou activitats esportives, aquàtiques i de lleure en els diferents barris de la ciutat. El programa, que s’adreça a nens i nenes entre 4 i 14 anys, ofereix propostes molt variades entre les quals hi ha jocs, sortides, gimnàstica rítmica, bàsquet, patinatge, tir amb arc o golf, entre altres. També es fan cursets de natació de 3 a 8 anys. Enguany, s’ofereixen 1.285 places, les mateixes que l’any passat.

Les estades esportives d’estiu tindran lloc als equipaments municipals de Balàfia, Gardeny, Secà, Bordeta, Cappont i Pardinyes. Les activitats de natació es realitzaran a la piscina municipal de Cappont. Esportmania ofereix quatre torns:

1r. torn: Del 1 al 12 de juliol

2n. torn: del 15 al 26 de juliol

3r. torn: del 29 de juliol al 9 d’agost

4t. torn: del 12 al 26 d’agost

Es manté l’horari d’acollida per afavorir els horaris de conciliació laboral de les famílies. L’horari d’acollida és de les 8.30 h a les 9 h i l’horari de recollida de 13.30 h a 14 h. El servei de menjador finalitza a les 15:30 h del migdia.

Els preu per torn és de 68,5 € per a les estades (sense menjador) i el preu del servei de menjador és de 65 euros per torn.


Comentaris

envia el comentari