Catalunya Diari

Ofereixen un concert en viu a la sala d'estar de l'UCI de l'Arnau de Vilanova

Interpretada per alumnes de l’Escola de Música de l’Orfeó Lleidatà
Imatge de l'actuació
Imatge de l'actuació | LleidaDiari.cat

Un quartet de clarinet, alumnes de l’Escola de Música de l’Orfeó Lleidatà, van oferir aquest dimecres un concert adreçat als professionals i als familiars de pacients ingressats al Servei de Medicina Intensiva de l’Hospital Universitari Arnau de Vilanova. El quartet va interpretar diverses peces musicals en directe a la sala d’estar de les famílies de pacients ingressats a l'UCI per amenitzar la seva estada. Aquesta col·laboració amb la Fundació Orfeó Lleidatà s’engloba dins de les iniciatives socials que impulsa l’entitat per tal de valorar la funció social de la música i de la cultura en general.

 

Jesús Caballero, cap del Servei de Medicina Intensiva, ha explicat que aquesta activitat s’emmarca en el Pla d’Humanització de l'UCI, que té per objectiu oferir una atenció de caràcter humà tant als professionals, com als pacients i els seus familiars. En els popers mesos, està en projecte comptar amb sessions de musicoterapeutes per ajudar a la recuperació dels pacients ingressats a l'UCI. A l’Hospital Arnau de Vilanova s’han dut a terme altres experiències musicals, com ara al Servei de Nefrologia, amb la col·laboració de la Fundació Renal Jaume Arnó. Cada any al març amb motiu del Dia Mundial del Ronyó, es fa una actuació musical a la sala de Consultes Externes i a la Unitat de Diàlisi.

 

El passat mes de març la Banda Simfònica Unió Musical de Lleida va ser l’encarregada d’interpretar les peces musicals. El sentit d’aquestes intervencions té com a objectiu donar una assistència clínica d’excel·lència i humana, comptant amb el talent de músics lleidatans i dels organismes als quals pertanyen.

Imatge de l'actuació dels músics
Imatge de l'actuació dels músics | LleidaDiari.cat

 

 

Més notícies recents relacionades amb l'Arnau de Vilanova

Si busques feina estàs d'enhorabona. L'Institut Català de la Salut (ICS) ha obert una convocatòria de llocs de treball per cobrir uns 70 llocs vacants de facultatiu especialista en els serveis de l'Hospital Arnau de Vilanova de Lleida, segons s'ha publicat aquest dimarts al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya (DOGC).

 

Concretament, l'ICS pretén cobrir dues places d'anatomia patològica, cinc d'anestesiologia i reanimació, una d'angiologia i cirurgia vascular, dues d'aparell digestiu, quatre de cardiologia, quatre de cirurgia general i aparell digestiu, quatre de cirurgia ortopèdica i traumatologia, una de cirurgia plàstica i reparadora, una de cirurgia toràcica, una de dermatologia medicoquirúrgica i venereologia, dues d'endocrinologia i nutrició, dues de farmàcia hospitalària, quatre de medicina intensiva, tres de medicina interna, dues de microbiologia i parasitologia, una de neurofisiologia clínica, tres de neurologia, cinc d'obstetrícia i ginecologia, dues d'oftalmologia, tres d'oncologia mèdica, dues d'otorrinolaringologia, quatre de pediatria, dues de pneumologia, dues de radiodiagnòstic, dues de radiofísica hospitalària, tres d'urologia i unes altres tres places de medicina familiar i comunitària per a urgències.Comentaris

envia el comentari