Catalunya Diari

L’Oficina de Turisme de Lleida atén 1.729 persones durant la Setmana Santa

El tinent d’alcalde Rafael Peris destaca les bones xifres, l’èxit de les quals diu que són en part atribuïbles a la campanya de promoció de la Paeria

Oficina de turisme de Lleida
Oficina de turisme de Lleida | LleidaDiari.cat

L'Oficina de Turisme de Lleida ha atès 1.729 persones durant la Setmana Santa, el que significa un increment de visitants del 7%, respecte a l'any passat, quan van atansar-se fins aquest servei municipal 1.611 turistes. El dia que s'ha registrat més afluència de turistes ha estat el Dissabte Sant, 20 d'abril, jornada durant la qual van passar per l'oficina 386 visitants, interessant-se per l'oferta patrimonial històrica, cultural, natural i gastronòmica de la ciutat. El Divendres Sant, 19 d'abril, ha estat el segon dia de més afluència, amb 269 persones, seguit del dijous, dia 18, amb 230.

Segons les dades que s'han registrat a l'Oficina de Turisme de Lleida, la procedència majoritària dels visitants ha estat de les demarcacions de Barcelona, València, Castelló, Sant Sebastià i Bilbao. Per comunitats autònomes, l'ordre de major a menor de visitants ha estat País Basc, Madrid, Comunitat Valenciana i Andalusia. El turisme estranger també està present a la ciutat, sobretot del mercat europeu. Les procedències més destacades han estat França i Alemanya.

  • NOU SERVEI DE LLEIDADIARI: T'enviem les notícies més importants de Lleida al WhatsApp totalment gratis. Punxa aquí!

 

Un tipus de turisme cultural que ve a la ciutat per gaudir i conèixer el seu patrimoni

Principalment es tracta d'un tipus de turisme cultural que ve a la ciutat per gaudir i conèixer el seu patrimoni. Entre els monuments més visitats, hi ha l'emblemàtic Turó de la Seu Vella de Lleida o el Castell Templer de Gardeny. Aquest darrer equipament cultural ha tingut aquesta Setmana Santa –comptant el cap de Setmana del 13 i 14 d'abril i el dels dies 19,20 i 21 d'abril- un total de 428 visitants, essent el divendres, 19 d'abril, què ha enregistrat una major afluència de turistes, ja que han passat pel castell templer 134 persones.

Durant aquests dies, al Castell de Gardeny s'han organitzat diverses visites guiades, que han atret 71 visitants, Templer per un Dia (9), Els Cavallets del Temple (12) i la Poderosa Comanda de Gardeny (50). Al marge, Turisme de Lleida també ha organitzat aquestes vacances de Setmana Santa diverses visites guiades per la ciutat, en les quals han participat 147 turistes: El 13 d'abril, les Llegendes de Lleida (4); el 14, Lleida City Tour (7); el 18, La Lleida Sacra (35); el 20, la Lleida Secreta (45); el 21, les Veus de la Cuirassa (20) i el diumenge, 21, una nova edició de Lleida City Tour (36).

El tinent d'alcalde i regidor de l'àrea de Turisme, Rafael Peris, ha valorat positivament aquest increment de visitants i ha assenyalat que part de l'èxit cal atribuir-lo a la campanya 'Lleida a mig camí de l'infinit', que va engegar fa uns mesos la Paeria.


Comentaris

envia el comentari