Catalunya Diari

Omplen les xarxes de 'substituts' per a l'escultura d'Indíbil i Mandoni de Lleida

L'estimada estàtua ha estat traslladada aquest dijous fins al Centre de Restauració de Béns Mobles de la Generalitat on es restaurarà durant un període de sis mesos

La popular, mítica i estimada estàtua d'Indíbil i Mandoni de Lleida ha estat traslladada aquest dijous fins al Centre de Restauració de Béns Mobles de la Generalitat. Allà estarà sis mesos i es procedirà a la seva restauració.

Però més enllà de les imatges d'una grua carregant l'escultura, el que s'ha fet viral en les darreres hores han estat unes imatges fictícies que el Sr. Postu a compartir a les xarxes socials i que pretenen aportar una mica d'humor davant aquesta situació. Des de Cristiano Ronaldo, passant el caganer o el cartell de la festa major de Lleida, qualsevol imatge és bona per a riure una estona.

▶ TELEGRAM LLEIDADIARI: Ara també podeu rebre les notícies de LleidaDiari a través del canal de Telegram. Punxa aquí!

Està clar que Lleida no lluirà d'igual forma durant aquests mesos sense aquestes dues imatges que ja s'han convertit en imprescindibles del patrimoni de la ciutat. Serà ben estrany passar per l'arc i no veure'ls allà, sempre tan atents i ferms. Això no obstant, cal pensar que és per una bona causa i que, en la seva tornada, lluiran millor que mai.

L'escaneig i digitalització de l'escultura

L'actuació inclourà l'escaneig i digitalització de l'escultura i la seva impressió digital 3D en cera recuperant la composició i forma originals. Aquest pas serà important per a la reconstrucció i la reposició de la llança, la falcata enfundada i el grilló, que actualment li manquen a l'escultura. La Paeria serà l'encarregada d'executar aquesta reposició, amb un valor estimat de 10.000 euros. La participació de la Paeria també inclourà l'embalatge i el trasllat del grup escultòric fins al Centre de Restauració de Béns Mobles de Catalunya i el seu retorn i recol·locació en el seu lloc original.


Comentaris

envia el comentari