Catalunya Diari

Organitzen activitats de turisme de tardor per conèixer millor Lleida

Col·laboració conjunta amb el Servei d'Arqueologia per la divulgació dels Diumenges de Portes Obertes

La Casa Melcior de Lleida
La Casa Melcior de Lleida | LleidaDiari.cat

Turisme de Lleida ha iniciat aquest mes la sisena temporada de les Visites Guiades de Tardor, una iniciativa de l'Ajuntament de Lleida per ajudar a descobrir l'essència cultural de la ciutat, tot promocionant el turisme també en el vessant familiar.

El tinent d'alcalde i director de Turisme de Lleida, Paco Cerdà, ha assenyalat la voluntat de continuar fent promoció de la ciutat no només en èpoques estivals, d'aquí l'aposta a continuar potenciant les visites guiades.

Un itinerari que permet copsar el batec de la ciutat

«No podem deixar de promocionar Lleida i el seu patrimoni també a la tardor, malgrat haver tingut un estiu de rècord de visites, perquè estic convençut que, quan arribi el moment de fer balanç, el resultat encara serà molt millor que les edicions que les han precedit», ha dit. 

La temporada ha arrencat el primer diumenge d'octubre amb la Lleida City Tour, la ruta panoràmica a peu, estrenada aquest estiu, que repeteix a la tardor gràcies al seu èxit. Aquesta proposta de Turisme de Lleida s'inicia a la part baixa de la ciutat i ressegueix els eixos comercials de vianants més llargs d'Europa fins a coronar el turó de la Seu Vella. Un itinerari que permet copsar el batec de la ciutat tot visitant la Capella del Peu del Romeu, la Catedral Nova, l'antic Hospital de Santa Maria, l'avinguda del Marquès de Blondel, la plaça Sant Francesc, el palau de la Paeria i l'Arc del Pont.

La Lleida Modernista, Les Veus de la Cuirassa i la Lleida Secreta

La Lleida Modernista, Les Veus de la Cuirassa i la Lleida Secreta són, juntament amb les propostes circumscrites al Castell dels Templers de Gardeny –La Poderosa Comanda de Gardeny i el Templer per 1 Dia- les altres propostes de la temporada de Tardor-Hivern 2019, que es perllongaran fins al 29 de desembre.

La Lleida Modernista (19-O) és la ruta panoràmica que permet descobrir els visitants les esplèndides cases modernistes amb coloristes i ornamentades façanes; les Veus de la Cuirassa (20-O, 17-N, 15-D), endinsa el passejant dins el barri medieval jueu, recentment recuperat l'any passat i transformat avui en un modern espai urbà de gran valor arqueològic i històric, amb els vestigis de la Casa del Pogrom o el Taller de Pergamins, entre altres, i La Lleida Secreta (26-0 i 9-N) convida a realitzar una ruta arqueològica monumental, per sota de carrers i places, indrets on dormen els secrets de la nostra ciutat.

Els vestigis romans i medievals de la ciutat

Els vestigis romans i medievals de la ciutat antiga, restes de muralles, esglésies i, fins i tot, de la presó medieval que han sobreviscut al pas dels temps i es troben en llocs ocults permeten el turista conèixer la història de Lleida a través de la seva arqueologia.

Les visites al Castell dels Templers de Gardeny permeten el visitant reviure les intrigues de l'Orde del Temple, la comunitat de monjos guerrers, que entre els segles XII i XIII van tenir a Lleida la seva màxima esplendor. Al marge de les visites per lliure tots els caps de setmana i festius, de 10 a 13 hores, Turisme de Lleida ofereix dures visites guiades, una adreçada a un públic més familiar, Templer per 1 Dia (10-N i 8-D), per conèixer el dia a dia d'aquesta comunitat, i La Poderosa Comanda de Gardeny (27-O, 1-N, 24-N, 6-D i 22-D), que és una visita guiada històrica per les estances i passadissos del castell.

La Lleida City Tour

La Lleida City Tour és una ruta programada tots els diumenges fins al 29 de desembre. L'objectiu de les visites guiades de Turisme de Lleida és ajudar a descobrir l'essència cultural de la ciutat, els seus racons, llegendes i personatge, en definitiva, la seva història. Les visites guiades tenen un preu de 5 euros i són gratuïtes pels menors de 13 anys. El punt de sortida de les visites guiades és l'Oficina de Turisme de Lleida, a les 11.30 hores, mentre que les activitats a Gardeny s'inicien a les 12 del migdia i el punt de concentració és en el mateix castell. En totes les activitats cal fer reserva prèvia, ja que les places són numerades.

La novetat de la temporada Tardor-Hivern 2019 és la col·laboració entre Turisme de Lleida i el Servei municipal d'Arqueologia de l'Ajuntament de Lleida, per promocionar i divulgar de forma conjunta els Diumenges de Portes obertes, que ofereixen visites guiades a les restes urbanes. L'Arxiu Arqueològic, a l'avinguda Fontanet; la Domus Romana, a l'Auditori Municipal; les Adoberies, a la rambla Ferran, i les Muralles Medievals, al carrer Anselm Clavé, són els quatre equipaments monumentals que es poden visitar mensualment els diumenges.

També et pot interessar...


Comentaris

envia el comentari