Catalunya Diari

Organitzen 2 tallers i una gimcana en el marc de la Nit Europea de la Recerca 2019

La UdL organitza aquesta jornada a Lleida que tindrà lloc divendres 27 de setembre

Imatge d'una edició anterior
Imatge d'una edició anterior | LleidaDiari.cat

L'Institut de Recerca Biomèdica de Lleida (IRBLleida) ha organitzat dos tallers sobre recerca en càncer i nefrologia i una gimcana per conèixer les dones científiques que van canviar el món en el marc de la Nit Europea de la Recerca 2019. El darrer divendres del mes de setembre se celebra a tot Europa la Nit Europea de la Recerca (Researchers' Night), amb l'objectiu d'apropar la ciència, la recerca i la tecnologia a la ciutadania. A Lleida, la Universitat de Lleida (UdL), a través de l'Institut Politècnic d'Innovació i Recerca en Sostenibilitat (INSPIRES), organitza aquesta jornada que tindrà lloc divendres 27 de setembre.

L'IRBLleida s'ha adherit a la proposta amb l'organització de tres activitats diferents. D'una banda el taller 'Patòleg/Patòloga per un dia: com identificar mostres tumorals?' permetrà descobrir quina tasca realitzen els patòlegs i identificar mostres de càncer de pulmó i endometri, entre d'altres. Aquesta activitat tindrà lloc a les 18 h i a les 19 h i està dirigida a majors de 7 anys.

'El funcionament del ronyó i la ruta del pipí', un segon taller

'El funcionament del ronyó i la ruta del pipí' és el segon taller organitzat per professionals de l'IRBLleida, pensat per a tots els públics, en què es veurà el fenomen d'osmosi dels ous i es coneixerà la ruta que fa l'orina en el cos humà. En aquest cas, l'horari és a les 18.30 h i a les 19.30 h.

La tercera activitat és una gimcana per a l'edifici Biomedicina I i II, on es troba ubicat l'IRBLleida, en què els participants descobriran les científiques que van canviar el món. Aquesta proposta està dirigida a tots els públics i el seu horari és de 18.00 a 19.00 hores. Al web http://researchersnight.udl.cat/ es poden consultar totes les activitats organitzades a Lleida. Tots els actes són gratuïts però cal fer la inscripció prèvia a: http://researchersnight.udl.cat/inscrip.html

Imatge d'una edició anterior
Imatge d'una edició anterior | LleidaDiari.cat

 

També et poden interessar...


Comentaris

envia el comentari