Catalunya Diari

La 8a edició de les Jornades per a l’Excel·lència abordarà l’educació com a clau del futur

Hi participaran una vintena de ponents del sector de l'educació molt reconeguts

El president de la Diputació de Lleida, Joan Talarn, acompanyat de l'alcalde d'Esterri d'Àneu, Pere Ticó, i del president de l'Associació Jornades per a l'excel·lència, Jesús Montoliu, han presentat aquest dijous la vuitena edició de les Jornades per a l'Excel·lència, que tindran lloc al poliesportiu d'Esterri d'Àneu entre els dies 1 i 2 d'octubre. L'acte ha comptat també amb l'assistència del diputat Josep Ramon Soldevilla i de l'alcalde de Llavorsí, Josep Vidal.

L'edició d'enguany abordarà de manera monogràfica 'L'educació, la clau del futur' de la mà d'una vintena de professionals de primer nivell de l'àmbit educatiu. Les jornades acolliran conferències, taules rodones, entrevistes i actuacions, combinant el format presencial amb la retransmissió en streaming.

 NOU NÚMERO DE WHATSAPP: T'enviem les notícies més importants de Lleida al WhatsApp totalment gratis. Punxa aquí!

Els diferents models educatius existents, la digitalització, els valors educatius o la realitat de les escoles situades en zones rurals són algunes de les qüestions que centraran aquesta edició. El president de l'associació organitzadora, Jesús Montoliu, ha reiterat, durant la seva intervenció, que «les jornades extremaran les precaucions per garantir la seguretat dels assistents i continuaran apostant per integrar les noves tecnologies, com ja vam fer l'any passat».

Presentació de les Jornades de l'Excel·lència de Lleida
La 8a edició de les Jornades per a l’Excel·lència abordarà l’educació com a clau del futur | LleidaDiari.cat

També s'ha donat a conèixer el programa complet de les jornades

Durant la presentació, també s'ha donat a conèixer el programa complet de les jornades i s'han anunciat alguns dels noms destacats que compartiran les seves experiències i reflexions durant l'esdeveniment.

El docent i conferenciant César Bona, el mestre i mag Xuxo Ruiz, la sociòloga Marina Subirats, el filòsof i eurodiputat Josep-Maria Terricabras, i l'educador pedagògic Boris Mir són alguns dels ponents confirmats per a aquesta edició. A les jornades també hi intervindran representants institucionals, com la ministra d'Educació del Govern d'Andorra, Ester Vilarrubla, o la secretària de Transformació Educativa de la Generalitat de Catalunya, Núria Mora.

En la presentació, el president de la Diputació de Lleida, Joan Talarn, que també participarà en les jornades, ha volgut destacar que, «en el projecte de transformació econòmica de les Terres de Lleida, el Pirineu i l'Aran, que s'impulsa en benefici de les futures generacions, l'educació és un dels factors clau, també, a repensar i potser, transformar».

 

Estratègies socioeconòmiques del món

«Les persones que d'aquí a 20 anys definiran les estratègies socioeconòmiques del món que deixaran a la seva següent generació segurament han de començar a rebre ja uns estàndards educatius ben diferents dels actuals». Així mateix, Pere Ticó, alcalde d'Esterri d'Àneu, ha reiterat la importància que un esdeveniment de referència com aquest es porti a terme al municipi i la capacitat que ha demostrat per atreure ponents de primer nivell i un públic cada vegada més ampli, de dins i fora de les comarques.

Per la seva banda, Jesús Montoliu ha recordat que les jornades «estan esdevenint un punt de trobada, un espai de reflexió i de creixement professional per les comarques de muntanya. «Crec —ha afegit— que en un moment d'emergència global com el que estem vivint, en què ens hem d'adaptar a una nova realitat i hem d'actuar amb rapidesa, tenir un espai com aquest ens permetrà parlar, pensar i intercanviar opinions diferents i debatre sobre el que avui, més que mai, és necessari per al nostre país».

Les Jornades per a l'Excel·lència continuen creixent i ja s'han convertit, després de set edicions, en un acte de referència de cada any per al Pirineu, un veritable think tank de les comarques de muntanya. Al llarg de la seva trajectòria, les Jornades han tractat qüestions cabdals tant per a les comarques de muntanya com per al conjunt del territori.

La sostenibilitat, el turisme, les infraestructures, la sanitat i el comerç electrònic són alguns dels temes que s'han tractat anteriorment. Per a més informació: https://www.jornadesperalexcellencia.cat/


Comentaris

envia el comentari