Catalunya Diari

Organitzen multitud d'actes pel Dia de les Persones amb la síndrome de Down

Conviden a participar a tots aquells que vulguin formar part d'aquest dia

Cartell dels actes de Down Lleida
Cartell dels actes de Down Lleida | LleidaDiari.cat

Un any més ja s'atansa el dia 21 de març Dia Mundial de les Persones amb la síndrome de Down, data en què hi ha programades diverses activitats en les quals, desde l'associació Down Lleida, conviden a participar a tots aquells que vulguin formar part d'aquest dia. Concretament, el dijous 21 a les 10.00 hores duran a terme una xerrada als alumnes del Col·legi Episcopal de Lleida i, a les 18.00 hores, acudiran a la Biblioteca Pública de Lleida, on es farà la lectura pública del manifest que han preparat els Grups de Joves Empoderats de l'Associació, on es podrà escoltar en primera persona la veu i les reclamacions que fan les persones amb la síndrome de Down.

Finalment, es podrà gaudir de la projecció del curtmetratge «Para Volar» protagonitzat per Joan Sorribes i escoltar al mateix Joan que explicarà la seva experiència. El mateix dia, a les 20.00 hores podreu veure il·luminats amb els colors groc i blau del nostre logo a la façana de l'Ajuntament i el Pont Vell de la ciutat.

Down Lleida | Redacció - Fotografia: Miki de Santiago / Ajuntament de Lleida

Més activitats programades

El dia 23 de març a les 12.30 hores el grup de Zumba de l'Associació farà d'una exhibició i un taller de Zumba al Club Natació Lleida. I com ja van avançar des de l'associació, el dissabte 30 de març, celebraran la VI Jornada Canvia la Teva Mirada. Tot i que moltes persones ja han confirmat la seva participació com a voluntaris i voluntàries, l'entitat encara necessita més mans, per tant, demanen saber la vostra disponibilitat!

«L'èxit d'aquesta jornada depèn de totes les famílies que formem part de Down Lleida, per tant és molt necessària la vostra implicació», asseguren. No obstant això, pròximament faran pública informació més detallada de totes les activitats que estan preparant per aquest dia 30 de març.

L’Associació Down Lleida se suma al foment de l'ús social del català

La vicepresidenta de la Fundació Pública Institut d'Estudis Ilerdencs (IEI), Rosa Pujol, com a presidenta del Consell del Centre del Consorci per a la Normalització Lingüística (CNL) de Lleida, va signar el passat mes de novembre un conveni de col·laboració amb la presidenta de l'Associació Down Lleida, Pilar Sanjuan, pel qual es fomenta l'ús social de la llengua catalana i es promou el programa de Voluntariat per la llengua. 

Els eixos bàsics del conveni suposen, per part del CNL, oferir el Servei d'Assessorament Lingüístic a Down Lleida i entitats membres; obrir la possibilitat d'oferir cursos de català del CPNL, organitzar conjuntament, si escau, activitats i projectes conjunts per promoure l'ús social del català; i comunicar les diferents activitats relacionades amb el programa Voluntariat per la llengua que es duguin a terme a la ciutat de Lleida.


Comentaris

envia el comentari