Catalunya Diari

Orgullós d'una Cervera gegant

Orgullós d'una Cervera gegant| Ramon Royes

 "Em sento orgullós de ser cerverí, em sento orgullós de la nostra colla gegantera i em sento orgullós de ser català", aquestes van ser les primeres paraules que em van sortir del cor en el moment de fer el parlament que tancava els actes d’un cap de setmana Gegant i molt emotiu a la nostra ciutat. Acabàvem de viure tres dies d’una gran intensitat amb milers de persones vingudes de tot arreu i més de tres-cents gegants que van omplir els nostres carrers de màgia i il·lusió.
 
L’organització va ser senzillament impecable, tot i la gran dificultat que tenia coordinar tants i tants actes, cercaviles, balls, concerts o sopars populars. 
 
El divendres vam viure un recorregut que connectava les tres grans places cerverines: des d’una plaça del Sindicat, amb un ambient com mai i on des d’ara tenim el monument geganter al costat de la joia modernista cerverina que és el Sindicat; passant per una renovada i ara admirada plaça Universitat, que va evidenciar la millora de la qualitat de vida que donarà als cerverins un cop acabada; fins arribar a l’entranyable plaça Major, on el més majestuós dels campanars va exercir de gegant amfitrió.
 
El dissabte vam viure la plantada espectacular de gegants que voltava tota la Universitat i al vespre es va veure de nou l’excel·lència de l’organització amb un sopar per a més de 1.100 persones que va ser un exemple de coordinació amb uns voluntaris que mereixen un 10.
 
'Cervera Ciutat Gegantera' marca un abans i un després en el voluntariat cerverí. Posa la pell de gallina només pensar l’actitud de tota una ciutat bolcada per aquest esdeveniment i vull destacar la gran acollida dels cerverins, entregats als geganters de tot el país. Des d’una veïna que no va dubtar a anar a casa a buscar cinta per cosir i reparar urgentment una capa de gegant, a una altra que va oferir casa seva com a espai de descans i donar aigua a uns esgotats geganters que carregaven més de 50 quilos a 35 graus de temperatura. Tots els geganters van coincidir a destacar l’hospitalitat dels cerverins i això quedarà ja per sempre.
 
Els carrers de Cervera semblaven les Rambles de Barcelona amb gent amunt i avall, amb el comerços, hotels, restaurants i terrasses plenes, demostrant el que no ens cansem de dir: que la cultura reactiva l’economia i que l’aposta que fem per aquest turisme cultural va molt seriosament i que seguirem per aquest camí amb fermesa.
 
No puc evitar fer referència al fet que com a cerverí i com a paer en cap va ser un gran orgull portar la camisa verda gegantera i estrenar la plaça portant el nostre gegant Guillem, un detall del nostre cap de colla, el Joan Piqué, que mai oblidaré, i el bateig posterior que em va emocionar. La Paeria hem estat des del primer dia amb aquest projecte, amb una gran tasca del regidor de Cultura, Marc Holgado, i de les treballadores de la Paeria Mònica i Lydia. Vam viure personalment l’emotiva presentació a Masquefa i vam ser testimonis de l’experiència a Calella. Podem dir també amb orgull que la Paeria, la casa de tots, ha estat en tot moment al costat dels nostres geganters en l’esdeveniment de l’any a Cervera, com havia de ser.
 
Gràcies voluntaris i gràcies escoles, instituts i conservatori, espònsors, entitats, brigada municipal, Policia Local i Fundació Xavier Paules, i també gràcies a l’Agrupació, la Generalitat i la Diputació, però sobretot gràcies Geganters de Cervera.
 
Cerverins, hem donat una extraordinària imatge de ciutat, una ciutat amable i hospitalària que ens ha de fer sentir profundament orgullosos.
 
Ramon Royes, paer en cap de Cervera


Comentaris

envia el comentari