Catalunya Diari

'Orgulloses de Lleida', l’agraïment del COILL a la població en el Dia Internacional de la Infermera

Les Infermeres de Lleida emeten un vídeo comunicat per agrair el comportament i suport de la població durant la pandèmia

El Col·legi Oficial d'Infermeres i Infermers de Lleida (COILL) va iniciar els actes de celebració del Dia Internacional de la Infermera, el passat 6 de maig. La seva diada, que va arrencar amb la inauguració de l'escultura de la Florence Nightingale –'La dama de la làmpada, obra de Ponsarnal– que el Col·legi ha regalat a les terres de Lleida i que s'ubica en els jardins George Orwell de l'Hospital Universitari Santa Maria; era el preludi dels actes d'agraïment que l'entitat dedica a la ciutadania pel seu compromís i suport al col·lectiu, durant la pandèmia de la Covid-19.

És per això que avui 12 de maig, dia oficial de la celebració, ha emès un vídeo comunicat dirigit a «la gent de les Terres de Lleida», donant-los les gràcies pel seu comportament exemplar. Mercè Porté, presidenta del COILL, ja els havia adreçat unes paraules el 26 d'abril, durant l'entrega del Premi Alfons de Borja 2020 d'Alumni UdL als col·legis d'infermeres i infermers i de metges en representació dels sanitaris, quan va dir «recordo la por d'aquells dies, però recordo encara més la frustració. Això no podia estar passant. Nosaltres, professionals de la salut i no teníem respostes ni alleujament per una població aterrida, que romania a casa sense qüestionar les nostres decisions, convençuda que deixar-nos fer i aturar la seva vida, era el que tenien a l'abast per ajudar-nos».

 NOU NÚMERO DE WHATSAPP: T'enviem les notícies més importants de Lleida al WhatsApp totalment gratis. Punxa aquí!

Porté va valorar aquesta actitud reconeixent que es tracta d'un «sacrifici del qual encara no hem pres consciència. Ni dels beneficis que ens va atorgar com a sanitaris per centrar-nos en aquesta nova malaltia; ni de l'alt cost que els ha suposat i que ja comencem a detectar en les consultes d'Atenció Primària, dels hospitals, de les unitats especialitzades de crònics, dels serveis de salut mental i addiccions o de violència de gènere. Una situació que, com a societat, hem de revertir amb urgència».

La importància de la col·laboració de la població per proveir-les d'equips de protecció individual

Les Infermeres de Lleida també fan menció en el seu vídeo comunicat de la importància de la col·laboració de la població per proveir-les d'equips de protecció individual (EPI), tant al col·lectiu com als usuaris i usuàries dels centres residencials i assistencials. De fet, el mateix dia 6 de maig a la tarda, durant la celebració institucional als Castell dels Templers de Gardeny, el COILL va celebrar l'acte 'Infermeres, voluntats i pandèmia', homenatge a les persones, entitats i empreses que van col·laborar amb el COILL en la lluita contra la Covid-19 i la campanya de material sanitari. La coordinadora de la campanya del material del COILL Lourdes Terés, va dir que «les infermeres i infermers de Lleida ens sabrem refer de la por viscuda i recordarem, amb estima i gratitud, les bates de plàstic que vam vestir aquells dies i que ens enviàveu embolcallades en frases d'ànim».

Diada del 12 de maig

El Dia Internacional de la Infermera se celebra el 12 de maig, per commemorar l'aniversari del naixement de Florence Nightingale. L'International Council of Nurses (ICN) ha triat enguany el lema 'Infermeria: Una veu per liderar – Una visió de futur per a l'atenció de salut', amb la voluntat de mostrar com la infermeria mira cap al futur i com la professió transformarà la pròxima etapa de l'atenció sanitària.


Comentaris

envia el comentari