Catalunya Diari

Oriol Ruiz, millor nota selectivitat Lleida: «Vull dedicar-me a la recerca mèdica per ajudar a la gent»

Vol estudiar un doble grau a la Rovira i Virgili de Tarragona

L'Oriol Ruiz, millor nota de la selectivitat a Lleida | LleidaDiari.cat

Un dels tres estudiants que ha tret la millor nota de selectivitat a la demarcació de Lleida, Oriol Ruiz, de l'IES Samuel Gili Gaya, ha explicat que vol dedicar el seu futur professional a la recerca mèdica per poder ajudar a la gent. És per això que amb la nota que ha aconseguit als exàmens de la selectivitat, un 9,50 que sumat al global del Batxillerat li dóna un resultat de 13,74 confia poder entrar a cursar un doble grau en Biotecnologia, Bioquímica i Biologia Molecular a la Universitat Rovira i Virgili de Tarragona. Ruiz ha explicat que tot i tenir bons resultats al llarg de la ESO i el Batxillerat quan dimarts li van comunicar la nota i que aquesta era la més alta de Lleida es va mostrar «sorprès i emocionat». De fet estava juntament amb deu companys més de viatge de final de curs a Malta i quan van saber les notes tornaven d'un concert i se'n van anar a la platja a banyar-se per celebrar-ho.

Oriol Ruiz no parava de rebre felicitacions i abraçades dels seus professors aquest dijous al matí a les portes de l'IES Samuel Gili Gaya de Lleida, on hi ha anat acompanyat de la seva família per recollir les notes del seu germà petit. Els comentaris dels professors anaven tots en la línia que l'Oriol es mereixia treure aquesta nota tant alta a la selectivitat, pel seu compromís i esforç. Ruiz ha cursat tota la ESO al centre però el primer de Batxillerat Científic-tècnic el va fer als Estats Units gràcies a una beca, i a segon ja tornava a estar a Lleida.

Pel que fa a les sensacions que va tenir després de fer els exàmens de selectivitat, Ruiz ha assenyalat que en va sortir content tot i que n'hi va haver que els va trobar més assequibles que altres, sobretot el de Química, que diu que el va «agafar per sorpresa» perquè se l'esperava més fàcil. Al final però, Ruiz ha aconseguit treure les millors notes en Matemàtiques i Química i ha estat en Castellà on ha fallat més.

Oriol Ruiz abraçant-se amb una professora a les portes de l'IES Gili Gaya | LleidaDiari.cat

 

Sobre el secret per obtenir una nota tan alta a la selectivitat, Ruiz assenyala que tot el que ha fet és «estar preparat i estudiar molt»; reconeix que ha estat «un procés dur» amb nervis i hores sense dormir, però que quan arribes a la selectivitat, «quan te n'adones ja l'has acabada». Ruiz també ha remarcat que és important compaginar els estudis amb el temps lliure per fer-ho tot plegat més digerible. A la demarcació de Lleida han estat tres els alumnes que han aconseguit un empat en la millor nota, un és l'Oriol i els altres dos són en Pol Morell, també de l'Institut Samuel Gili Gaya, i l'altra Laia Angrill, de l'Institut Arrels II de Solsona.


Comentaris

envia el comentari