Catalunya Diari

Oriol Yuguero, Premi a l'Investigador Jove de l'ICS 2021

Treballa en el Servei d'Urgències de l'Arnau de Vilanova de Lleida i és investigador principal del Grup de Recerca en Urgències i Emergències de l'IRBLleida

El metge del Servei d'Urgències de l'Hospital Universitari Arnau de Vilanova de Lleida (HUAV) i investigador principal del Grup de Recerca en Urgències i Emergències de l'Institut de Recerca Biomèdica de Lleida (IRBLleida), Oriol Yuguero, ha rebut el Premi a l'Investigador Jove de l'Institut Català de la Salut (ICS) 2021.

El Campus Vall d'Hebron ha acollit la Jornada de Recerca de l'Institut Català de la Salut 2020-21, en la qual s'han lliurat els Premis de Recerca de l'ICS corresponents als anys 2020 i 2021. La Jornada ha tingut com a eix central la situació actual de la recerca a l'ICS i al món, i de la recerca en COVID-19.

 NOU NÚMERO DE WHATSAPP: T'enviem les notícies més importants de Lleida al WhatsApp totalment gratis. Punxa aquí!

Imatge del metge lleidatà Oriol Yuguero
Oriol Yuguero, Premi a l'Investigador Jove de l'ICS 2021 | LleidaDiari.cat

Investigador principal del Grup de Recerca en Urgències

Oriol Yuguero Torres és metge del Servei d'Urgències de l'Hospital Universitari Arnau de Vilanova de Lleida (HUAV) i investigador principal del Grup de Recerca en Urgències i Emergències de l'Institut de Recerca Biomèdica de Lleida (IRBLleida).

També és el president del Comitè d'Ètica Assistencial de la Regió Sanitària de Lleida i ha impulsat la figura de la consultora o consultor ètic per donar respostes als dilemes que puguin sorgir als professionals en el seu dia a dia.

Pel que fa a l'àrea de Recerca, divideix la seva investigació al Servei d'Urgències en dos vessants. D'una banda, un vessant clínic per descriure la patologia urgent més prevalent, centrada en el traumatisme cranial, en el qual ha obtingut finançament competitiu de la fundació Mutua Madrileña.

Ha desenvolupat un programa de cribratge de la infecció per clamídia

I de l'altra, un vessant de salut pública, en el qual ha desenvolupat un programa de cribratge de la infecció per clamídia, una urgència comunitària, especialment per als més joves. Pel que fa a l'àrea formativa, és professor de la Universitat Oberta de Catalunya i de la Universitat de Lleida, ha estat membre de diferents comitès científics jornades i ponent a diferents congressos.


Comentaris

envia el comentari