Catalunya Diari

Òscar Ordeig, únic candidat a rellevar Àngel Ros al capdavant del PSC de les comarques de Lleida, Pirineu i Aran

Òscar Ordeig, únic candidat a rellevar Àngel Ros al capdavant del PSC de les comarques de Lleida, Pirineu i Aran| Text i fotografia: ACN

 

El diputat al Parlament i portaveu de Compromís per la Seu a l'Ajuntament de la Seu d'Urgell, Òscar Ordeig, ha estat proclamat aquest dilluns com a únic candidat a primer secretari de la Federació del PSC de les comarques de Lleida, Pirineu i Aran, després de reunir 248 avals de la militància, superant amb escreix els 174 (15%) avals necessaris.

D'aquesta manera, es perfila com a successor del president del partit i alcalde de Lleida, Àngel Ros, que va decidir no tornar a presentar-se per seguir liderant els socialistes lleidatans. Ordeig, però, haurà de ser ratificat en el Congrés que la Federació celebrarà el pròxim 17 de desembre. El futur primer secretari del PSC de les comarques de Lleida es fixa com a principals reptes encetar una nova etapa "engrescadora i il·lusionadora" que torni a situar el partit com a "pal de paller i alternativa d'esquerres a Lleida". Per això, ha defensat que "caldrà recuperar llistes, militància i la confiança de la gent".
 
El fet que només s'hagi presentat una sola candidatura evitarà la celebració de primàries, que estaven previstes pel 10 de desembre. Tot i això, Òscar Ordeig haurà de ser ratificat en el marc del Congrés que la Federació del PSC de Lleida, Pirineu i Aran celebrarà el pròxim 17 de desembre.
 
Ordeig ha exposat la seva voluntat d'encetar una "nova etapa" a la Federació "després que hagin passat moltes coses a la societat i al partit". En aquest sentit, es fixa com a principal repte que el PSC "torni a ser el pal de paller i l'alternativa d'esquerres a les comarques de Lleida", per la qual cosa "caldrà recuperar llistes, militants i la confiança de la gent amb els socialistes", segons ha dit. Òscar Ordeig aposta per un projecte "engrescador i il·lusionador" que permeti recuperar la "credibilitat" de la formació davant la ciutadania, "anant poble a poble i ciutadà a ciutadà" i també "dinamitzant les agrupacions locals del partit". En aquesta línia, s'ha mostrat partidari "d'una política de proximitat i de llarg termini". En clau interna, Ordeig ha assegurat que "tothom trobarà seu lloc per treballar al partit". 
 
Segons ha explicat, a partir d'ara començarà a treballar en el programa i en l'equip de persones que l'acompanyaran en la nova executiva de la Federació, que també s'escollirà en el Congrés del dia 17. 
 
Òscar Ordeig
Òscar Ordeig i Molist, nascut a Vic l'any 1978, és llicenciat en Ciències de l'educació física i de l'esport; doctor en Administració i direcció d'empreses, i màster en Administració i direcció d'empreses i màster en fiscalitat. És regidor a l'Ajuntament de la Seu d'Urgell des del 2007 –i portaveu del grup municipal des del 2009-, diputat al Parlament de Catalunya des de l'any 2014 i ha estat també conseller portaveu comarcal a l'Alt Urgell entre el 2007 i el 2009. El futur primer secretari del PSC de les comarques de Lleida ha treballat com a assessor a la Diputació de Lleida, de tècnic a CEEI Lleida, de gerent a l'AE Sedis Bàsquet i de director de l'àrea d'esports de l'Ajuntament de la Seu.
 
Òscar Ordeig va ser el cap de llista del PSC per Lleida, Pirineu i Aran en les eleccions al Parlament del 2015. Actualment és el primer secretari de l'Agrupació del PSC a l'Alt Urgell-Cerdanya i ja formava part del secretariat i de la comissió executiva del PSC a la Federació de les comarques de Lleida, el Pirineu i l'Aran.


Comentaris

envia el comentari