Catalunya Diari

Pa, sostre, treball i dignitat per a tothomDesprés de 7 anys de crisi i de l’aplicació de polítiques neoliberals que socialitzen les pèrdues i privatitzen els beneficis, la situació present demana una resposta col·lectiva de la classe treballadora, de la ciutadania en general i de tots els pobles que conformen l’Estat espanyol. Les mobilitzacions socials comencen a minar el bipartidisme i fins i tot la institució monàrquica. Els diferents governs estatals, autonòmics i municipals segueixen l’agenda neoliberal de la Troika i és per això que el rescat bancari ha suposat l’adquisició d’un deute il·legítim amb el BCE i la banca alemanya i francesa. Aquest deute no és del poble, no és de la ciutadania i, per tant, és inacceptable que es desmantelli la sanitat i l’ensenyament públics, la llei de dependència i tot el conjunt de serveis socials.
 
Les successives reformes laborals han incrementat l’atur –més de 800.000 persones aturades a Catalunya- i la precarietat, a més de consolidar-se la depreciació salarial dels treballadors i les treballadores. Només a Catalunya unes 90.000 famílies no compten amb cap tipus d’ingrés. A més, l’abaratiment dels acomiadaments, la desregulació de la negociació col·lectiva i la repressió sindical intenten generar un clima de por i desmobilització en els llocs de treball.
 
Les Marxes de la Dignitat neixen per colpejar juntes des de la diversitat el passat dia 22 de març al crit de 'Pa, Treball, Sostre i Dignitat'. El 30 d’abril la seva continuïtat es va fer palesa amb l’ocupació de més de 400 oficines de l’INEM (SOC a Catalunya) i el dia 21 de juny ens hem mobilitzat altra vegada encerclant els centres del poder polític -parlaments autonòmics, subdelegacions de govern, etc- que haurien d’estar al servei dels ciutadans i ciutadanes i no pas del capital, de les grans corporacions i del poder financer.
 
Sabem que aquesta lluita va per llarg i que no té res de fàcil però victòries com les de Gamonal, la de la Marea Blanca contra la privatització dels hospitals públics de Madrid, la prohibició de les bales de goma i la posterior dimissió del director general dels Mossos o les vagues exitoses en el servei de recollida d’escombraries de Madrid i d’Alacant ens han de servir per perseverar en aquesta lluita en què hi ha en joc el futur de la majoria, el futur del 99% de la població.
 
En aquest dia que el calendari marca l’inici de l’estiu ens hem concentrat davant la Subdelegació de Govern a Lleida perquè n’estem tips de promeses incomplertes, de mentides i d’enganys, de casos inacabables de corrupció que dessagnen els recursos públics. Estem tips de patir les conseqüències d’aquesta estafa colossal que anomenen crisi i de que ens en responsabilitzin dient que havíem viscut per damunt de les nostres possibilitats. Estem tips d’haver d’assistir al desmantellament dels sistemes públics que són garantia de drets bàsics com l’educació, la sanitat, les pensions o l’habitatge. 
 
Exigim la convocatòria de la consulta del 9 de novembre perquè el poble català pugui autodeterminar-se però també volem deixar molt clar que la democràcia és molt més que un vot cada quatre anys i que el poble català té dret a decidir sobre l’energia, l’educació, l’habitatge, la sanitat, el model agrari, i sobre tot allò que consideri oportú.
 
També volem dir clarament que la monarquia hereva del règim del general Franco, amiga de les multinacionals i corcada per la corrupció, s’ha d’acabar i que la República ha d’arribar per mitjà d’un referèndum vinculant.
 
L’actual Constitució sorgida de la immodèlica Transició fa aigües per tot arreu i cal obrir un procés constituent que incorpori els anhels de democràcia, benestar, justícia social i llibertats que el poble reclama.
 
Exigim la desobediència a la LOMCE del ministre Wert i al seu model educatiu retrògrad i elitista en tant que afavoreix descaradament l’ensenyament privat. Defensem el model d’immersió lingüística de l’escola catalana i denunciem les retallades implementades en educació pel govern estatal i pel govern de la Generalitat.
 
La Marxa de la Dignitat vol recollir totes i cadascuna de les reivindicacions i lluites del nostre país tot articulant un moviment col·lectiu i amb continuïtat que defensa de manera contundent els següents objectius:
- No al pagament d’un deute que és il·legítim
- Acabar amb l’atur i la precarietat laboral.
- Retirada de totes les retallades i de la reforma laboral.
- Garantia de treball, educació, sanitat, habitatge i pensions dignes per a tothom així com establiment d’una Renda Garantida Ciutadana.
- Prou repressió i abusos policials.
- Rebuig de les polítiques patriarcals i retirada de la contrareforma de la llei de l’avortament.
- Dimissió dels governs fidels als dictats de la Troika i dels mercats financers.
- Garantia de l’exercici del dret a decidir de tots els pobles.
 
Pa, sostre, treball i dignitat per a totes i tots!
 
Col·lectiu 22M de Lleida


Comentaris

envia el comentari