Terror en un bar de Barcelona. pic.twitter.com/ZcFYpgnUfA
— Empar Moliner (@emparmoliner) 14 de juny de 2018
El pa amb tomàquet és un dels àpats més exitosos de la gastronomia catalana. La senzillesa de l’elaboració i el seu evident bon gust, fan del pa amb tomàquet un dels plats de referència per sopars amb amics, per quan hem de sortir del pas i hem de menjar qualsevol cosa o quan hem de guarnir els nostres entrepans.
La clau de tot plegat, doncs, és l’extrema rapidesa i senzillesa del plat. Tot i això, encara hi ha gent que té serioses dificultats per preparar un pa amb tomàquet com deu mana i això és el que ha denunciat la col·laboradora de TV3, Empar Moliner, a les seves xarxes socials. «Terror en un bar de Barcelona», ha publicat l’escriptora mentre penjava una imatge d’un pa amb tomàquet que deixava molt a desitjar.
Un pa amb tomàquet de «terror»
Així ho ha volgut evidenciar l’escriptora i col·laboradora del ‘Tot es mou’ de TV3. Moliner, segurament, esmorzar un pa amb tomàquet com marquen els cànons de la lògica quan es va trobar amb un plat que semblava de tot menys el tradicional àpat català.
Una llesca de pa descongelada —a jutjar per les imatges— amb tomàquet untat de llauna ha estat el que ha indignat Moliner fins al punt de penjar-ho a les xarxes socials explicant: «Terror en un bar de Barcelona».
Crida l’atenció, també, que el tomàquet no s’ha fregat a sobre del pa. Per contra, aquest sembla col·locat a cop de cullera i fent un autèntic sacrilegi d’elaboració.
Les xarxes carreguen contra la imatge
Els 70 retweets i els gairebé 350 ‘likes’ a la publicació van anar més enllà i han fet tota mena de comentaris en contra de la imatge.
El tomàquet no està refregat, està triturat.
Això és el principi d'una guerra civil!— ((( Momo))) ll*ll(@Momocataloniafr) 14 de juny de 2018
Truita de porexpan i tomàquet posat amb cullereta. El Gernika m’esgarrifa menys.
— Roger Vinton (@RogerVinton) 15 de juny de 2018
Aquest ,”pa amb tomaquet”?, mereix una multa i tancar el local !!
— Marga Puigtio (@MargaPuigtio) 14 de juny de 2018
La truita és la que van servir a Jack Nicholson al sopar de la nit del Resplandor.
— Lluís Pablo (@HRDIREKTOR) 14 de juny de 2018
El pà està sucat a la madrilenya.
— Traperisme (@Traperisme) 14 de juny de 2018
No cardem…des de quan això és pa amb tomàquet a ca nostra?
— Esther#República (@esjuel) 14 de juny de 2018