Catalunya Diari

Pablo Hasel crema una foto del Rei en el Concert per la Llibertat d'Expressió a Palma

Entre els artistes que van participar destaquen noms com el de Maria del Mar Bonet, Albert Pla o Antònia Font
Pablo Hasel cremant la foto del Rei
Pablo Hasel cremant la foto del Rei | CCMA

El raper lleidatà condemnat a anar a la presó per les lletres de les seves cançons va participar diumenge en el Concert per la Llibertat d'Expressió organitzat a Palma de Mallorca. Hasel va ser una part destacada del concert, ja que, a banda de demanar expressament la llibertat per Valtonyc, un altre raper condemnat per les seves lletres i que actualment es troba a l'exili, va cremar una fotografia del rei d'Espanya, Felip VI.

 

El Concert per la Llibertat d'Expressió va comptar amb un cartell de 40 músics que van denunciar els processos judicials contra rapers com Valtonyc. Entre els artistes que van participar destaquen noms com el de Maria del Mar Bonet, Albert Pla o Antònia Font.

La seva denúncia al Parlament Europeu

Pablo Hasel, des de que va ser coneixedor de la seva condemna, ha estat especialment actiu en diferents actes a favor de la llibertat d'expressió. Fins i tot, el passat mes de maig va denunciar al  Parlament Europeu, junt amb Boro LH i Alex de Resistencia Films, «l'absència de llibertat d'expressió» a l'Estat espanyol. Hasel va compartir un vídeo on se'l veu parlant davant el Parlament i assegurant que a Espanya, «no és que la llibertat d'expressió estigui en risc, és que no hi ha. Ningú de nosaltres té la llibertat per a poder criticar la monarquia, la brutalitat policial o l'església amb total tranquil·litat, perquè si ho fem podem acabar detinguts».

 

Paral·lelament, Hasel va anunciar fa unes setmanes la seva decisió de no exiliar-se davant el seu imminent ingrés a presó. Hasel ha explicat que «a partir d'ara qualsevol dia pot sortir la sentència ferma del Tribunal Suprem i ser empresonat immediatament». Comentaris

envia el comentari