Catalunya Diari

La Paeria activa el tràmit online per fer l’alta per naixement al Padró Municipal

A partir d’aquest dijous es pot fer aquesta gestió a la Carpeta Ciutadana de la Seu Electrònica de l’Ajuntament

Peus
Els pares ja poden fer el tràmit online | Pixabay

L'Ajuntament de Lleida ha posat en marxa el tràmit online per gestionar l'alta per naixement al Padró Municipal d'Habitants. A partir d'aquest dijous ja es pot tramitar aquest document de manera telemàtica, amb la signatura electrònica.

Abans de l'estat d'alarma per la Covid-19 la gestió de l'alta per naixement al Padró només es podia fer presencialment a [http:// https://omac.paeria.cat/lomac/contactar]l'Oficina Municipal d'Atenció Ciutadana (OMAC). Amb la implementació d'aquest procediment telemàtic es vol facilitar i simplificar la relació amb l'administració i estalviar temps a la ciutadania, que ja no haurà de demanar cita prèvia ni desplaçar-se personalment a l'OMAC.

▶ TELEGRAM LLEIDADIARI: Ara també podeu rebre les notícies de LleidaDiari a través del canal de Telegram. Punxa aquí!

La Paeria ha apostat clarament per la digitalització de l'administració

La Paeria ha apostat clarament per la digitalització de l'administració posant a l'abast dels lleidatans i les lleidatanes el màxim d'eines informàtiques per tramitar documentació en línia, de manera pràctica i amb garanties de seguretat.

El tràmit, que és gratuït, es troba a la Carpeta Ciutadana de la Seu Electrònica de la Paeria, amb la informació de qui pot sol·licitar l'alta i la documentació que cal aportar. A més, quan es dona l'alta al Padró d'Habitants es facilita, si així s'autoritza, la comunicació de l'adreça del Padró a altres administracions. D'aquesta forma, si es marca l'opció en el tràmit, també se simplifica la relació amb la resta d'administracions pel que fa a aquest tema.

Qui pot sol·licitar el tràmit?

Les persones que poden sol·licitar el tràmit són:

  

  

  

  

  

  

  

  

documentació

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  


Comentaris

envia el comentari