Catalunya Diari

La Paeria adquireix 2 pisos de bancs que destinarà a polítiques socials

El consistori ha adquirit 29 habitatges per aquesta via des que va entrar en vigor la normativa reguladora al març de 2015

pisos
Imatge d'arxiu | HAYA

L'Ajuntament de Lleida ha adquirit dos habitatges d'entitats bancàries al barri de la Mariola. La Junta de Govern Local ha aprovat la compra d'aquests pisos que s'incorporen a la borsa que es gestiona a través de la política municipal d'habitatge social. Es tracta de dos habitatges ubicats al carrer Músic Vivaldi: un al número 24, propietat de Bankia, per un import de 26.650 euros, i l'altre al número 12, propietat d'Unnim Sociedad para la Gestión de Activos Inmobiliarios, per un 29.806,72 euros.

L'adquisició d'aquests habitatges s'ha fet exercint el dret de tempteig i retracte sobre aquelles operacions de venda que realitzen les entitats bancàries, a Lleida ciutat, dels habitatges que van adquirir via execució hipotecària. La Paeria ha incorporat 29 habitatges per aquesta via des que va entrar en vigor la normativa reguladora (Decret Llei 1/2015 de 24 de març).

La Paeria compta actualment amb 626 pisos, dels quals 244 són propietat de l'EMU, Empresa Municipal d'Urbanisme, que, entre altres funcions, planifica, executa i gestiona les polítiques municipals d'habitatge. Del conjunt, 253 estan integrants a la xarxa de mediació i n'hi ha 103 que es posen a disposició de la taula d'emergència.

  • NOU SERVEI DE LLEIDADIARI: T'enviem les notícies més importants de Lleida al WhatsApp totalment gratis. Punxa aquí!

La PAH recupera el primer edifici sencer a Lleida propietat del banc dolent

La Plataforma d'Afectats per la Hipoteca (PAH) ha recuperat un edifici sencer al barri de Balàfia de Lleida. Tot i que a l'estat espanyol, la plataforma ja ha recuperat més d'una cinquantena d'edificis, aquest és el primer que es recupera a la ciutat de Lleida.

Segons la PAH, fa quinze anys que els dotze pisos de l'edifici estan buits i el bloc és propietat de la Sareb, coneguda com a banc dolent. Una de les portaveus de la PAH, Cristina Rubio, ha explicat que vuit dels dotze habitatges d'aquest bloc ja estan plens.

Els han destinat a famílies amb fills que havien estat o estaven a punt de ser desnonades i un d'ells a una persona sola d'edat avançada que vivia al carrer. Els altres quatre estaran ocupats en uns dies, ja que, tal com assegura la plataforma, són moltes les famílies que necessiten una llar, i les administracions no els donen cap solució.


Comentaris

envia el comentari