La Paeria afavoreix la integració laboral amb la contractació de 91 persones

L’Ajuntament de Lleida afavoreix la integració i la qualitat laboral de persones amb algun tipus de discapacitat física, psíquica o sensorial, promocionat així l’autonomia de la ciutadania. 91 persones estan treballant en dependències municipals o en entitats que operen a la ciutat, a través de contractes que busquen aquest objectiu.

 

La plantilla municipal compta amb 50 persones que estan contractades amb un grau igual o superior al 33% acreditat per l’ICASS, l’Institut Català d’Assistència i Serveis Socials. Dins d’aquest marc d’actuació, la Regidoria de Polítiques per als Drets de les Persones estableix diferents contractes amb entitats de persones amb discapacitat de la ciutat amb la finalitat d’afavorir la seva participació i inclusió social, així com el foment de contracte de pràctiques laborals.

 

En concret, aquest 2018, Aspid ha contractat divuit persones per a la gestió de la línia d’atenció ciutadana 010; Sifus té setze persones amb discapacitat en nòmina que s’ocupen en tasques de manteniment d’espais públics en matèria de jardineria, i Aspros compta a la seva plantilla amb set treballadors/es dins d’aquest contracte per al manteniment de la zona dels Camps Elisis.

 

Consell Municipal de Persones amb Discapacitats

L’àrea municipal d’atenció a persones amb discapacitat fomenta accions d’accessibilitat per garantir una ciutat per a tothom en tots els àmbits. Entre altres, té actiu el Consell Municipal per a la participació ciutadana, a través del qual es constitueixen diferents taules de treball per impulsar propostes que beneficien el conjunt de la ciutadania. Per exemple, el 2018 han continuat amb la Taula de Responsabilitat Social, s’està ampliant el contingut d’activitats de lleure adreçades a les persones amb discapacitat amb una altra taula específica que ja va presentar un Decàleg d’Accessibilitat, i s’ha iniciat la taula de mobilitat i el transport i l’habitatge.

 

Guia de Contractació Pública Social

L’Ajuntament de Lleida va presentar a l’octubre la Guia de Contractació Pública Social, que és el resultat del treball de la Comissió per a la contractació responsable, amb la participació dels representants dels grups polítics municipals, d’associacions patronals, de sindicats, d’entitats del tercer sector i de tècnics/ques municipals. La Guia introdueix noves clàusules per donar suport als principals objectius comuns de la societat del s. XXI, que afavoreixen l’estabilitat laboral, la qualitat de l’ocupació, la igualtat de gènere, la inserció laboral, la transparència fiscal, el foment de la petita i la mitjana empresa i la compra pública ètica. També s’introdueixen clàusules ambientals, alimentàries, lingüístiques, de confidencialitat i d’accessibilitat, entre altres.