Catalunya Diari

La Paeria prohibeix circular els patinets elèctrics per calçades i voreres

L'Ajuntament de Lleida fa una aposta ferma per al desplegament de zones 20 i 30 a la ciutat

Patinet elèctric
Patinet elèctric | CEDIDA

El Ple de l'Ajuntament de Lleida corresponent al mes de març ha aprovat aquest divendres de manera definitiva la modificació de l'article 59 del text de l'ordenança municipal de circulació de vianants i vehicles de Lleida, que afecta vehicles de mobilitat personal (VMP) i cicles de més de dues rodes (moguts per força muscular o energia elèctrica), com ara patinets, segways o bicicletes a motor, cada cop més freqüents a la ciutat. 

Entre altres restriccions que introdueix la normativa, els patinets elèctrics no podran circular a partir d'ara per les voreres ni calçades, exceptuant aquelles calçades qualificades de zona 30. La modificació de l'ordenança s'ha aprovat amb els vots del PSCCs i PP, mentre el PDeCAT, ERC i la Crida han votat en contra, i el Comú s'ha abstingut.

No podran circular per voreres, llevat que la senyalització ho permeti

Segons la nova normativa, en general, no podran circular per voreres, llevat que la senyalització ho permeti, cap d'aquests vehicles de mobilitat personal, excepte aquells d'empreses de repartiment, per fer la càrrega i descàrrega. Sí que podran circular per parcs, rambles i places, zones 20 i 30 i carrils bici. És a dir, la circulació anirà en funció de la tipologia del vehicle. El criteri general indica que aquesta tipologia de VMP podrà circular per parcs, rambles i places, zones 20 i 30 i carrils bici, a més a més de corredors especialment dissenyats per circular a la calçada.

L'alcalde Fèlix Larrosa ha assenyalat «amb la nova normativa hem establert per quins llocs podran circular aquests tipus de vehicles, sigui per carrils bicicleta o en altres indrets de mobilitat compartida». L'objectiu és, segons l'alcalde, «guanyar en termes de seguretat a la via pública amb l'ordenació dels diferents elements de mobilitat existents, donat que cada cop hi ha més inquietuds per part de la ciutadania al respecte».

Prioritat absoluta a la seguretat dels vianants

«Amb aquesta nova regulació donem prioritat absoluta a la seguretat dels vianants, en especial a la gent gran, que tenen menys capacitat de reacció davant la possible aparició de vehicles de motor a les voreres», ha dit Larrosa. «A la mateixa vegada, ordenem la mobilitat a la ciutat i regulem la convivència dels diferents col·lectius i tipologia de vehicles existents», ha conclòs l'alcalde de Lleida. Cal destacar que les bicicletes queden al marge d'aquesta modificació i des de la Paeria s'està en contacte que amb els col·lectius d'usuaris de la bici per altres aspectes que afecten de manera més general la normativa.


Comentaris

envia el comentari