Catalunya Diari

La Paeria avala el veto a la presència de l'Exèrcit al Saló F&T de Fira de Lleida

ERC, JxCat, Comú i PSC tomben la moció en què Cs reclamava no limitar la participació de cap organització a les fires

Pla obert del Ple de l'Ajuntament de Lleida
ERC, JxCat, Comú i PSC tomben la moció en què Cs reclamava no limitar la participació de cap organització a les fires | LleidaDiari.cat

El Ple de l'Ajuntament de Lleida ha tombat, amb els vots contraris del govern municipal i el PSC, una moció de Cs amb què aquest grup pretenia instar la Paeria a demanar a Fira de Lleida que no veti i limiti la participació de cap organització en les seves fires, sempre que compleixi amb els paràmetres establerts per la Llei.

D'aquesta manera, el Ple ha expressat el seu aval al Codi Ètic aprovat recentment pel Patronat de Fira de Lleida que veta la presència de l'Exèrcit al Saló de Formació i Treball (F&T). Altrament, la Paeria ha aprovat, amb els vots del PSC, Cs i PP i l'abstenció de JxCAT, instar Educació a obrir una negociació amb els diferents agents implicats amb l'objectiu d'elaborar un nou decret consensuat d'admissió d'alumnes.

▶ TELEGRAM LLEIDADIARI: Ara també podeu rebre les notícies de LleidaDiari a través del canal de Telegram. Punxa aquí!

 

Crearan un codi ètic per vetar la participació de l'Exèrcit al saló

En aquest sentit, aquest mateix mes de febrer Fira de Lleida va anunciar que s'aprovaria la creació d'un codi ètic a partir del qual es podrà vetar la participació de l'Exèrcit a la 14a fira de la Formació i Treball (F&T) que tindrà lloc el mes vinent d'abril. El codi estableix que no es permetrà l'assistència d'expositors que facin «difusió d'elements bèl·lics o fomentin la violència» així com que «atemptin contra la pau o els drets humans». El codi ètic que aprovarà la Fundació Fira de Lleida neix a proposta de l'equip de govern de la Paeria, format per ERC, JxCat i el Comú.

Al document, al qual ha tingut accés l'ACN, es relaten una sèrie de punts que han de servir per «vetllar per garantir la integritat i l'ètica institucional» de l'ens a partir de la determinació d'uns «principis i valors ètics que han d'informar tota l'actuació firal». En aquest sentit, s'incideix en la necessitat que la Fundació Fira de Lleida ha de «potenciar els principis i valors basats en la cultura de la pau, la defensa i de la igualtat i dels drets humans».

També et pot interessar...


Comentaris

envia el comentari