Catalunya Diari

La Paeria cedeix dues passarel·les mòbils al Palau d’Anglesola

Són dos trams que prestaven servei al Parc de la canalització del riu Segre

La Paeria ha cedit d'ús a precari a l'Ajuntament d'Anglesola dues passarel·les mòbils, que prestaven servei al Parc de la canalització del riu Segre de Lleida, perquè s'instal·lin en aquesta població, on facilitaran el pas d'una riba a l'altra del Canal d'Urgell. Aquest estiu s'ha ubicat la primera a la tercera Séquia Principal del canal, que avui es posa en funcionament.

L'alcalde de Lleida, Miquel Pueyo, amb l'alcalde d'aquesta localitat, Francesc Balcells, ha participat en l'estrena de la ubicació del nou pas, que s'ha batejat amb el nom de 'Pas de Cappont', per recordar el barri lleidatà d'on procedeixen les estructures després que hi restessin durant 25 anys. 

Pueyo ha destacat la col·laboració entre ambdós ajuntaments per acordar la destinació dels dos trams de passarel·la, estretint així els vincles amb el territori i donant sortida a aquest material perquè es pugui reaprofitar. A més, ha remarcat que el nou pont afavorirà la connexió entre ambdues bandes del canal perquè més veïns i veïnes, caminants i visitants, en pugui gaudir.

 

L'estrena del nou pas s'ha fet amb una cursa-caminada

Per la seva banda, Balcells ha explicat que l'estrena del nou pas s'ha fet amb una cursa-caminada, organitzada pels runners i Club Esportiu del Palau d'Anglesola dins els actes de la festa major de la població.

El recorregut, d'uns 5 quilòmetres i amb la sortida i l'arribada al camp de futbol, ressegueix un tram de la banqueta del canal per tornar per l'altra banda. D'aquesta manera, es passa pel "Pas de Cappont". La instal·lació d'aquesta primera estructura ha comptat amb la participació dels nois i noies de Fet a JOVA. En aquest voluntariat d'estiu, els i les joves han fet els clots de les bases a pic i pala, han encofrat, han netejat i han tornat a pintar la passarel·la.

En acabar la ruta a peu, l'alcalde de Lleida ha anat a l'Ajuntament del Palau d'Anglesola on ha signat al Llibre d'Honor de la localitat.

Imatge d'un pont de Lleida
La Paeria cedeix dos passarel·les mòbils al Palau d’Anglesola | LleidaDiari.cat

L'Ajuntament de Lleida disposava de diversos trams de passarel·la

L'Ajuntament de Lleida disposava de diversos trams de passarel·la, distribuïts al marge esquerra de la canalització, que permetien el pas d'un marge a l'altre del riu. Les dificultats que comportava la seva gestió, davant les crescudes de cabal del riu, van fer que es retiressin i que no s'hagin utilitzat en els darrers 25 anys, sent actualment innecessàries.

Donat que en un futur pròxim no es tenia constància que es volgués recuperar la seva funcionalitat, es va decidir cedir-ne l'ús per construir-hi dos passos de vianants sobre el Canal d'Urgell al Palau d'Anglesola.

Es tracta de dos trams de passarel·la metàl·lics, de 10,30 m i de 12 m de longitud, formades per un entramat de perfilaria metàl·lica i reixes d'acer galvanitzat que conformen les baranes i el sòl de l'estructura. L'Ajuntament de Lleida ha realitzat aquesta operació amb altres poblacions properes.


Comentaris

envia el comentari