Catalunya Diari

La Paeria cedeix una finca municipal a la UdL per a la construcció del mòdul II del Centre de Recerca en Biomedicina

Ros destaca el paper «fonamental» de la Universitat de Lleida per a la competitivitat de les empreses del territori

El rector de la UdL i l'alcalde de Lleida en el moment de la signatura
El rector de la UdL i l'alcalde de Lleida en el moment de la signatura | LleidaDiari.cat

L'alcalde de Lleida, Àngel Ros, i el rector de la Universitat de Lleida, Roberto Fernández, han presidit aquest dimarts la signatura de l'escriptura de cessió gratuïta a la UdL d'una finca municipal, situada a l'avinguda de Pinyana, destinada a la construcció del mòdul II del centre de recerca de Biomedicina. Fernández ha posat en relleu que «l'ajuda que l'Ajuntament de Lleida sistemàticament ha ofert a la UdL és una de les més importants d'arreu de l'Estat». Per la seva banda, l'alcalde Ros ha assenyalat que «la Universitat és una peça fonamental per incrementar els nivells de ciència i coneixement en les persones i, per tant, la competitivitat de les empreses de Lleida». La finca objecte de cessió s'ha de destinar a les activitats pròpies de la universitat en el termini màxim de cinc anys.

  

El rector de la Universitat de Lleida, Roberto Fernández, ha volgut destacar, des de la seva experiència com a president de la Conferència de Rectors de les Universitats Espanyoles (CRUE), que aquelles universitats que compten amb el suport de les institucions locals, especialment dels ajuntaments, «són institucions que en els darrers anys han progressat enormement». En aquest sentit, ha mostrat el seu agraïment a la Paeria perquè «l'ajuda que l'Ajuntament de Lleida sistemàticament ha donat a la Universitat de Lleida és una de les més importants d'arreu de l'Estat».

«La Universitat de Lleida està molt agraïda a la Paeria perquè ens hem sentit sempre molt acompanyats en tots els esforços que hem fet per ser una universitat d'excel·lència», ha afirmat Fernández. Per la seva banda, Àngel Ros ha destacat el «plaer» que suposa per la Paeria col·laborar, històricament i també en el futur, amb la Universitat de Lleida. «Crec que les ciutats es construeixen amb el coneixement dels seus ciutadans i la universitat de Lleida és peça fonamental per incrementar els sostres de ciència i coneixement en les persones i, per tant, en la competitivitat de les empreses de Lleida», ha manifestat l'alcalde de Lleida.


Comentaris

envia el comentari