Catalunya Diari

La Paeria col·loca una torre de biodiversitat al Turó de Gardeny

Acull una plataforma de nidificació de cigonyes i tot un seguit de caixes niu per diverses espècies d’aus

Imatge de la torre de Gardeny
Imatge de la torre de Gardeny | LleidaDiari.cat

L'Ajuntament de Lleida ha col·locat aquest matí una torre de biodiversitat al Turó de Gardeny perquè puguin nidificar diferents espècies d'aus del nostre entorn. Aquesta estructura, d'una altura de nou metres, que s'ha instal·lat amb la col·laboració d'Endesa, està equipada amb una plataforma de nidificació de cigonyes a la part superior. Tot seguit, s'han col·locat una caixa niu per òlibe, dos per xoriguers, sis per falciots i un altre parell per ratpenats.

En la planta inferior, també s'ha col·locat un 'hotel d'insectes', una estructura amb diversos estatges per acollir materials on puguin tenir el seu hàbitat una sèrie d'insectes que han d'alimentar les aus que nidifiquen a dalt la torre.

  • NOU SERVEI DE LLEIDADIARI: T'enviem les notícies més importants de Lleida al WhatsApp totalment gratis. Punxa aquí!
Imatge de la torre de Gardeny
Imatge de la torre de Gardeny | LleidaDiari.cat

 

Element que pretén afavorir la presència de fauna

El regidor de l'Hàbitat Rural i la Sostenibilitat, Joan Queralt, ha explicat que es tracta d'un element que pretén afavorir la presència de fauna a la nostra ciutat i acomplir a una demanada veïnal de col·locació d'una estructura per la nidificació de cigonyes a la zona del Turó de Gardeny. Queralt, que ha saludat els treballadors que estaven enlairant la torre, ha explicat que aquesta prova pilot va en la línia del compromís de la Paeria amb la defensa de la natura. 

Per ubicar la torre, s'ha buscat un emplaçament que compleixi unes determinades característiques, com són que estigui en una zona elevada i propera al riu Segre, així com que la part superior quedi per sobre d'estructures per on pugui haver persones, per tal d'evitar molèsties a la fauna que s'instal·li. També s'ha considerat que la zona tingui certa visibilitat, per tal de poder fer sensibilització ambiental.

 

Troben voltors morts a la Noguera

Els Agents Rurals van recollir aquest diumenge restes de dos voltors al terme municipal d'Àger, a la comarca lleidatana de la Noguera. La troballa sense vida d'aquests dos animals, es va dur a terme en el transcurs de les inspeccions d'ofici que fa el cos a les instal·lacions elèctriques de la zona. D'altra banda, en aquest cas gràcies a l'avís d'un particular, els agents van recollir un tercer exemple al terme municipal de la Baronia de Rialb, també a la Noguera.

Davant la situació, els agents van decidir traslladar-lo fins al Centre de Fauna Salvatge de Vallcalent per tal de dur-li a terme la necròpsia veterinària que confirmi la causa de la seva mort. Tanmateix, els agents han informat que requeriran a la companyia que faci les correccions que calguin per evitar noves morts a la instal·lació elèctrica.


Comentaris

envia el comentari