Catalunya Diari

La Paeria completa l’obertura del carrer Príncep de Viana cap al pont

L’alcalde, Fèlix Larrosa, afirma que aquesta actuació permet millorar la mobilitat i pacificar el trànsit a la zona de la Rambla

Obertura del nou carril
Obertura del nou carril de Príncep de Viana | Javi Martín

L'Ajuntament de Lleida ha obert aquest migdia el pas directe des del carrer Príncep de Viana cap al pont del mateix nom, sense haver de fer una volta a l'illa de la plaça Ramon Berenguer IV. Aquest canvi, que ha estat possible després del trasplantament de dos castanyers completat fa uns dies, suposa una important millora de la mobilitat, ha destacat el paer en cap, Fèlix Larrosa, després de visitar les obres.

«Alguns ciutadans em comentaven que estaven esperant aquesta operació d'obertura cap al pont de Príncep de Viana perquè era una obra pendent de fa anys i agraïen que s'hagi dut a terme. Estem contents que la ciutadania entengui que les actuacions que fem són sempre per la millora de la qualitat de vida i també per ordenar i guanyar en termes de mobilitat», ha afirmat l'alcalde. «Els veïns del centre que es vulguin desplaçar cap als barris del marge esquerre com la Bordeta i Magraners tindran via lliure i els veïns d'aquests barris o de fora de la ciutat que accedeixin al centre, també», ha afegit Larrosa, que ha estat acompanyat a la visita pel regidor d'Hàbitat Rural i Sostenibilitat, Joan Queralt.

Falta completar les tasques de senyalització

Aquest migdia ha quedat obert el pas amb un carril, a falta de completar les tasques de senyalització i regulació semafòrica per poder deixar ja els dos carrils oberts en direcció al pont a partir de demà. Serà també demà quan els vehicles provinents del pont podran fer el gir a l'esquerra cap a la Rambla Ferran. Després d'aquestes obres, tot el tram de Príncep de Viana entre Prat de la Riba i l'estació passarà a tenir dos carrils per sentit.

El paer en cap ha remarcat que aquesta actuació es completarà amb d'altres que es començaran a abordar ben aviat i que segueixen la mateixa lògica de millora de la mobilitat i pacificació del trànsit. Una és l'ampliació de les voreres d'Anselm Clavé, pendent ara ja només de la licitació de l'obra. També està a punt d'enllestir-se el projecte de l'obra per a fer la conversió de tota la plaça Ramon Berenguer IV en zona de vianants, que pròximament sortirà a exposició pública i es presentarà al veïnat perquè pugui fer-hi les seves aportacions abans de sortir a licitació.

La Rambla Ferran rebrà menys trànsit de pas

Fruit d'aquestes actuacions la Rambla Ferran rebrà menys trànsit de pas. Ara es treballa en la fase final de definició de la seva configuració futura, de cara a la seva remodelació per dinamitzar-la. «Estem escoltant les opinions de tothom i crec que ens posarem d'acord fàcilment», ha afirmat Larrosa. També es reforçarà la plantació d'arbrat a la plaça de l'estació, a més dels dos castanyers que ja han estat trasplantats.


Comentaris

envia el comentari