Catalunya Diari

La Paeria es compromet a garantir que cap família vulnerable sigui desnonada

El Ple aprova la contractació de quatre places en un establiment social per a dones víctimes de violència masclista i els seus fills
Instant en què els diferents grups de l'Ajuntament de Lleida voten a favor d'aturar els desnonaments
Instant en què els diferents grups de l'Ajuntament de Lleida voten a favor d'aturar els desnonaments | LleidaDiari.cat

El Ple de l'Ajuntament de Lleida ha aprovat una moció de la Crida per Lleida-CUP amb la qual la Paeria es compromet a garantir, amb la coordinació de la Generalitat, si és necessari, que cap família en situació de vulnerabilitat acreditada pels serveis socials municipals pugui ser desnonada a la ciutat sense disposar d'una alternativa habitacional. La moció ha prosperat amb el suport de tots els grups, exceptuant Ciutadans que s'ha abstingut en dos dels punts. El Ple corresponent al mes de desembre també ha donat llum verda a la contractació de quatre places en un establiment social adreçat a l'allotjament d'urgència per a dones víctimes de violència masclista i els seus fills.

 

Els serveis socials de l'Ajuntament de Lleida han realitzat 254 informes en els darrers dos anys per parar desnonaments a la ciutat. El 2017 se'n van elaborar 113 i el 2018 la xifra ha estat de 141. La primera tinent d'alcalde Montse Mínguez ha fet públiques aquestes xifres en el debat d'una moció per aturar els desnonaments a Lleida, presentada al Ple Municipal per la Crida per Lleida-CUP, que ha estat aprovada amb un ampli consens. La regidora ha destacat la tasca dels serveis socials de la Paeria davant d'aquesta problemàtica i ha remarcat que l'Empresa Municipal d'Urbanisme -que gestiona el parc d'habitatges socials municipals- no desnona ningú que estigui en una situació de vulnerabilitat. Mínguez ha recordat que el Govern de la Paeria impulsa el nou Reglament Municipal de Polítiques d'Habitatge per aprofundir en la garantia d'aquest dret a Lleida.

 

Inici a la licitació del servei d'allotjamnet d'urgència per a dones

L'Ajuntament de Lleida ha donat inici a la licitació del servei d’allotjament d’urgència per a dones que es troben en situació de violència masclista i els seus fills i filles. El Ple Municipal ha aprovat avui els plecs de clàusules i de prescripcions tècniques per contractar aquesta atenció i començar el concurs. El nou servei tindrà capacitat per a quatre places que se situaran en un establiment social. El punt s’ha aprovat amb els vots a favor del PSC, PDCAT, C’s, PP i Units per Avançar. ERC i Crida han votat en contra i el Comú s’ha abstingut. L’Ajuntament de Lleida ha atès enguany 23 dones i 18 infants per raó de violència masclista. El darrer Ple del 2018 ha aprovat l’adjudicació a l’empresa Agrotècnica del Segrià les obres del Projecte d’ordenació i enjardinament del pati interior del CEIP Magraners.

 

També s’ha donat llum verda a les certificacions de diferents actuacions realitzades per l’Empresa Municipal d’Urbanisme en el marc del Pla de Barris del Centre Històric (Call Jueu i recuperació de diferents espais del barri), del Pla de Barris de Magdalena-Noguerola (millora d’accessibilitat i infraestructures) i reforma del carril bicicleta de l’av. de Catalunya i millora del ferm de diversos carrers de Lleida. La darrera sessió de l’any del Ple Municipal ha aprovat les clàusules per contractar el servei integral de consultoria i assistència tècnica per implantar el programa INNO4AGRO. Es tracta d’una iniciativa europea –compta amb una subvenció del FEDER- que té per objectiu crear un ecosistema innovador per bastir un sector agroalimentari intel·ligent a Lleida.Comentaris

envia el comentari