Catalunya Diari

La Paeria concedeix la llicència per a la construcció de l’escola de Pinyana

El procediment per a concedir-la s’ha retardat per mancances en la sol·licitud presentada per la Generalitat

Imatge d'una propstes per demanar l'escola | Redacció - Fotografia: AMPA Escola Pinyana

L'Ajuntament de Lleida ha atorgat, amb data del 17 de maig, la llicència urbanística per a la construcció de l'edifici de l'escola de Pinyana, a Balàfia. La tramitació d'aquest expedient s'ha retardat com a conseqüència de les mancances en la documentació presentada per la Generalitat. Així, la sol·licitud de la llicència, que es va presentar el 15 de gener, fou incompleta i el projecte comptava amb carències tècniques que ha calgut esmenar.

La regidoria d'Hàbitat Urbà vol deixar clar que ha trigat menys d'un mes en atorgar la llicència un cop la documentació presentada per la Generalitat ha estat completa i correcta. El temps de tramitació efectiva del permís d'obres ha estat de 55 dies, mentre que el procediment s'ha endarrerit 63 dies per causes imputables a l'administració de la Generalitat.

Compromís de condonació d'un deute d'1,3 milions d'euros de la Generalitat

Respecte al conveni de la Paeria amb el departament d'Ensenyament per impulsar aquest centre escolar, malgrat que l'ajuntament s'ha mostrat disposat a acordar-lo, mai s'ha tancat un text definitiu. El departament d'Ensenyament va trametre recentment un document al respecte que incorpora un compromís de condonació d'un deute d'1,3 milions d'euros de la Generalitat en impostos que té pendents amb la hisenda municipal. 

La condonació d'impostos és impossible legalment, de manera que el text no és vàlid, i així s'ha fet saber ja a la delegació d'Ensenyament. L'Ajuntament de Lleida reitera el seu suport a la comunitat educativa de l'escola de Pinyana per tal que pugui gaudir d'un edifici definitiu pel centre, que es troba en mòduls prefabricats des de la seva creació el curs 2009-10.

També et pot interessar...


Comentaris

envia el comentari