Catalunya Diari

La Paeria constitueix la comissió de l'1-O amb representants de tots els partits

L'alcalde explica que l'objectiu és fer una anàlisi el més «objectiva i transparent» del que realment va passar l'1 d'octubre de 2017

Acte de constitució de la comissió de l'1-O de l'Ajuntament de Lleida
Acte de constitució de la comissió de l'1-O de l'Ajuntament de Lleida | LleidaDiari.cat

L'alcalde de Lleida, Miquel Pueyo, ha presidit aquest dimarts matí la constitució de sis comissions de l'Ajuntament de Lleida. Una d'elles és la comissió de l'1-O que començarà a funcionar al setembre i que està formada per set persones, amb representació de tots els grups polítics a la Paeria. Estarà presidida per Josep Maria Currià, d'ERC. Pueyo ha explicat que s'ha constituït perquè és una de les promeses que va fer ERC durant la campanya electoral i que l'objectiu és fer una anàlisi el més «objectiva i transparent" del que realment va passar l'1 d'octubre de 2017.

L'alcalde de Lleida, Miquel Pueyo, ha explicat que la funció de la comissió de l'1-O és reconstruir i descriure el relat dels fets de l'1 d'octubre del 2017, especialment perquè «com a documents públics només existeixen les conclusions del fiscal i els judicis que s'han produït i que només descriuen una realitat». És per això que volen, ha dit, «de la manera més tranquil·la i democràtica possible que la comissió expliqui el relat del que va passar exactament l'1-O i arribi a determinades conclusions, que no podem anticipar».

Exigeix que la Paeria faci una anàlisi

A banda de ser una promesa electoral, Pueyo creu que s'ha de fer per «la magnitud cívica que va tenir l'1-O a Lleida», amb més de 30.000 ciutadans que es van acostar a les urnes i «tot el que va passar». És per això que la ciutadania, diu, exigeix que la Paeria faci una anàlisi «el més objectiva i transparent possible del que realment va passar».

A més de la comissió de l'1-O, aquest dimarts també s'han constituït la comissió informativa per les Polítiques de gestió dels drets de les persones; per la Transparència; l'Especial per l'Horta de Lleida; la informativa per les Polítiques de la Gestió de la Seguretat i Civisme; la informativa per les polítiques de Gestió Urbanística i Mobilitat; per les polítiques de gestió del Govern Obert, Economia i Participació i Comissió Especial de Comptes; la de Polítiques de la gestió i promoció d'habitatge i transició energètica; la comissió informativa de les Polítiques de Gestió Cultural i de Joventut; i la comissió informativa de Polítiques de gestió de promoció de la ciutat.

També et poden interessar...


Comentaris

envia el comentari