Catalunya Diari

La Paeria contracta un servei de control de plagues a la via pública

L'objectiu del servei és mantenir les poblacions de rosegadors i paneroles controlades i evitar la seva proliferació

Imatge d'arxiu d'un rossegador
La Paeria contracta un servei de control de plagues a la via pública i espais municipals de Lleida | Pixabay

L'Ajuntament de Lleida ha tret a licitació un servei de control de plagues a la via pública i en espais municipals de la ciutat amb l'objectiu de mantenir les poblacions de rosegadors i insectes reptants -paneroles- controlades, evitar la seva proliferació i, també, els inconvenients que aquesta circumstància pot ocasionar als ciutadans i ciutadanes.

Cal destacar que l'Ajuntament de Lleida controla durant tot l'any el nombre de rosegadors. Amb aquest nou contracte, però, s'afegeix el control preventiu dels insectes reptants per tenir un control més integral.

Controls preventius a la xarxa de sanejament de tota la ciutat

El contracte comprèn controls preventius a la xarxa de sanejament de tota la ciutat, així com l'atenció a les incidències que es puguin detectar. El control dels rosegadors i insectes reptants es realitza mitjançant l'establiment de punts de control, ubicacions seleccionades del clavegueram a una distància d'uns 100 metres aproximadament, on es col·loquen productes biocides i es revisen periòdicament per descobrir rastre de rosegadors o paneroles.

Quan es detecta la presència de rosegadors o paneroles en un punt determinat, es fa la diagnosi i la valoració de la situació per si cal prendre mesures físiques o estructurals abans d'aplicar productes químics. En el cas d'augment d'unitats, s'intensifiquen els controls per assegurar que hi hagi productes biocides disponibles i s'augmenta també el nombre de punts de control. El contracte es realitzarà per dos anys, més possibilitat de dos anys de pròrroga, per un import de 60.500 euros anuals.

 

La problemàtica que suposa la presència de rosegadors

El primer tinent d'alcalde i regidor d'urbanisme, Toni Postius, és conscient de la problemàtica que suposa la presència de rosegadors i plagues de paneroles. És per això, que s'ha cregut convenient endegar aquest contracte per poder fer treballs preventius, més enllà d'atacar en les poblacions que es van detectant a la ciutat. Tanmateix, Postius, insta des de la Paeria als propietaris de solars, locals, indústries, botigues o altres propietats privades a prendre les mesures correctores adients per evitar la instal·lació i proliferació de rosegadors, ja que des de l'Ajuntament s'actua únicament a la via pública.


Comentaris

envia el comentari