Catalunya Diari

La Paeria crea 28 ajudes per a la rehabilitació d’edificis a Lleida

La convocatòria Rehab+ 2019 ha generat una inversió total en la millora de la conservació del parc d’habitatges de la ciutat de 673.106 euros

Cartell de la promoció
Cartell de la promoció | LleidaDiari.cat

La regidoria d'Hàbitat Urbà de l'Ajuntament de Lleida ha tancat la convocatòria 2019 d'ajuts a la rehabilitació d'edificis al Centre Històric i els nuclis antics dels barris de la ciutat (Rehab+ 2019), amb la concessió d'un total de 28 subvencions per un import de 149.875,33 euros. La inversió generada per millorar la conservació del parc d'habitatges de la ciutat mitjançant aquest programa ha arribat a un total de 673.106,46 euros.

Les ajudes subvencionen un màxim de 10.000 € per edifici o 2.000 € per habitatge, amb un topall màxim, que finalment s'ha situat en el 37,4% del cost de l'obra, per tal de donar cabuda a tots els projectes presentats que complien els requisits de la convocatòria.

La tipologia de les obres

Pel que fa a la tipologia de les obres, la gran majoria, en concret un 62%, estan destinades a fer reparacions en façanes i parets mitgeres dels edificis, per tal de garantir l'estabilitat i la seva correcta conservació. Un 17% de les sol·licituds han estat per obres de millora de l'accessibilitat, com la supressió de barreres arquitectòniques; un 10% per millores en les instal·lacions; un 7% per obres de sostenibilitat; i un 3% de reparacions de cobertes.

Les peticions estan repartides pels diferents nuclis antics dels barris de la ciutat. El Centre Històric concentra un 38% de les sol·licituds, seguit de Balàfia (15%), Cappont i Mariola (12%), la Bordeta (6%), Pardinyes i el Secà (3%). Aquests ajuts estan destinats a la rehabilitació d'edificis en l'àmbit del Centre Històric i dels nuclis antics de Magraners, Bordeta, Cappont, Secà de Sant Pere, Balàfia, Pardinyes i Mariola. Per primera vegada, aquest any les ajudes també s'han fet extensibles a edificis dels nuclis antics de Sucs, Raïmat i Llívia, dels polígons d'habitatges històrics, així com a immobles i habitatges del conjunt de la ciutat on es vulgui millorar l'accessibilitat per raó de discapacitat.

L'objectiu de les subvencions

L'objectiu de les subvencions és millorar el manteniment i les condicions de seguretat, salubritat, ornament públic, habitabilitat, accessibilitat, sostenibilitat i ecoeficiència, a l'efecte d'evitar situacions de risc per a la salut i la seguretat de les persones o béns, i de desocupació permanent dels habitatges.

  

  

Les obres han d'estar executades i els edificis han de tenir una antiguitat superior als 45 anys (llevat dels casos d'urgència).

 

També et poden interessar...


Comentaris

envia el comentari