Catalunya Diari

La Paeria crea un nou carril bici a l’avinguda de València que connecta els del Camí de Picos i Riu Ebre

Els treballs acabaran a finals d’aquest mes i també inclouen nous semàfors i el repintat dels passos de vianants

L'Ajuntament de Lleida habilita un nou carril bici de més de mig quilòmetre al llarg de tota l'avinguda de València i part de l'av. d'Alacant que connectarà els ja existents al Camí de Picos i al carrer Riu Ebre. L'alcalde, Miquel Pueyo, i el regidor de Mobilitat, Joan Ramon Castro, han visitat les obres que es preveu finalitzar a finals d'aquest juliol.

El pressupost de l'actuació és de 18.000 euros i inclou, a més, la instal·lació de nous semàfors i un pas de vianants a l'av. de les Garrigues així com la renovació de la pintura dels passos de vianants, i també es pintaran les cruïlles amb color vermell pel lloc on passaran les bicicletes. Es fa així per incidir en la seguretat davant la coexistència de vehicles privats, vianants i els coneguts com a Vehicles de Mobilitat Personal (VMP).

 NOU NÚMERO DE WHATSAPP: T'enviem les notícies més importants de Lleida al WhatsApp totalment gratis. Punxa aquí!

Imatge d'un carril bici de Lleida
La Paeria crea un nou carril bici a l’avinguda de València que connecta els del Camí de Picos i Riu Ebre | Javi Martín

Tant el paer en cap com el regidor han destacat la importància d'aquest projecte perquè enllaça dos carrils bici que no estaven connectats i perquè potencia la protecció i la comoditat dels transeünts en una avinguda amb un alt nivell de circulació de persones i de vehicles amb motor, als quals ara se sumen els VMP. Així mateix, les obres facilitaran l'accés dels vianants als comerços, es reduiran les dobles fileres i la velocitat dels cotxes.

Nou model de mobilitat

«Encara ara», ha assegurat Miquel Pueyo, «l'espai de la ciutat és majoritàriament per al vehicle privat, però li hem d'anar llevant a poc a poc terreny, perquè el que volem -i a escala mundial és obvi en quines circumstàncies ens trobem i com ens afecta el canvi climàtic- és una ciutat més sostenible i també impulsar un altre model de mobilitat». El carril bici s'està habilitant amb pintura i se senyalitza amb separadors (mòduls negres) i pilones a la calçada.


Comentaris

envia el comentari