Catalunya Diari

La Paeria fa una crida al civisme arran dels actes vandàlics succeïts al nou Bosc Urbà de Balàfia

La Guàrdia Urbana reforçarà la tasca de vigilància d’aquests comportaments que ja duen a terme els agents cívics

Imatge d'un dels bancs del parc pintat
Imatge d'un dels bancs del parc pintat | LleidaDiari.cat

L'Ajuntament de Lleida fa una crida al civisme de la ciutadania arran dels actes vandàlics produïts en els últims dies al Bosc Urbà de Balàfia, que es va estrenar fa tot just un mes. Fa uns dies, l'espai va aparèixer amb deixalles, danys en el mobiliari urbà i l'arbrat, excrements de gossos i pintades. El tinent d'alcalde i regidor de Promoció i Gestió de l'Hàbitat Urbà i Rural i la Sostenibilitat, Fèlix Larrosa, ha lamentat aquests fets i demana la complicitat dels veïns perquè denunciïn els autors i s'eviti d'aquesta manera malmetre l'espai públic de tots. La Paeria vol recordar que l'ordenança de civisme preveu sancions per danys o maltractament a l'arbrat o al mobiliari urbà des de 600 fins a 1.500 euros, en tractar-se d'infraccions greus, que en cas de reincidència es poden considerar molt greus i arribar fins als 3.000 euros. 

Larrosa ha recordat que els autors dels fets en són els responsables directes i que si són menors, la responsabilitat recau en les seves famílies, però que els actes vandàlics no poden quedar impunes. Per tant, l'Ajuntament serà estricte en l'aplicació de les sancions. Els agents cívics vetllen per evitar tot tipus d'actuacions incíviques i actes vandàlics per tota la ciutat. Tot i això, es dedicaran patrulles de la Guàrdia Urbana a reforçar aquesta tasca de prevenció i control d'aquests comportaments, ha assegurat la regidora de Seguretat Ciutadana i de Polítiques per al Civisme i la Igualtat, Sara Mestres.

L'any 2016 la Paeria va posar en marxa una campanya de comunicació per recalcar la necessitat de cuidar l'espai públic. En el material informatiu d'aquesta campanya s'informava del cost que té per l'Ajuntament reposar un parc infantil –20.000 euros–, una paperera –120 euros– o un banc –300 euros– per tal de conscienciar a la ciutadania de la necessitat d'una major cura. Fèlix Larrosa ha explicat que la Paeria destina molts recursos humans i econòmics a arranjar destrosses en mobiliari urbà i netejar pintades. Només els darrers tres mesos ha destinat 5.420,36 euros en treure i netejar pintades, cartells i papers.

Més imatges del bosc urbà de Balàfia
Més imatges del bosc urbà de Balàfia | LleidaDiari.cat

 

Lleida gasta més de 300.000 euros en despesa vinculada directament a actes incívics, entre els quals 66.000 euros en neteja de pintades a les façanes, 91.000 euros en contenidors desapareguts o vandalizats i prop de 71.000 euros en reposar robatoris de cables d'electricitat, entre altres.

Un altre dels bancs del bosc urbà de Balàfia
Un altre dels bancs del bosc urbà de Balàfia | LleidaDiari.cat

 


Comentaris

envia el comentari