Catalunya Diari

La Paeria demanarà a la Generalitat que bars i restaurants de Lleida puguin obrir

Recorden que fa tres dies que els casos pugen menys d'un 20% i que cada dia que passa afecta a la viabilitat econòmica

Una terrassa ja recollida a la plaça Ricard Vinyes de Lleida
La Paeria demanarà a la Generalitat que bars i restaurants de Lleida puguin obrir | LleidaDiari.cat

La Paeria demanarà aquest mateix dijous a la Generalitat que el sector de la restauració pugui reobrir aquesta mateixa setmana a Lleida.

Així s'ha compromès el primer tinent d'alcalde, Toni Postius, després de reunir-se amb representants del sector de l'hostaleria, que s'han concentrat aquest dijous contra el tancament dels establiments, efectiu des de fa 8 dies a Lleida ciutat i sis municipis del Baix Segre. Postius demana «flexibilitzar» les mesures restrictives que els impedeixen obrir, tenint en compte que la corba de contagis de coronavirus s'està estabilitzant. Ha recordat que fa tres dies que el creixement de casos de covid-19 a la ciutat està per sota del 20% i que «cada dia que passa, repercuteix en la viabilitat econòmica d'aquest sector».

A la plaça Sant Joan s'han ruenit més de 400 hostalers

Postius s'ha reunit aquest dijous durant una hora i mitja amb representants del sector, després de la concentració que han fet a la plaça Sant Joan i que ha reunit a més de 400 hostalers, segons l'organització. Postius s'ha compromès a demanar a la Generalitat que es flexibilitzin les mesures tan restrictives a Lleida aquesta setmana mateix i que no calgui esperar al dimecres que ve, quan farà 15 dies de l'ordre de tancament. «Les mesures que s'han pres han funcionat i l'aplanament de la corba hauria de convidar a la Generalitat a flexibilitzar les mesures», ha dit Postius.

El tinent d'alcalde ha assegurat que la petició es farà aquest dijous mateix a la tarda perquè demà al matí el departament de Salut pugui fer la seva valoració. «L'ideal seria que demà mateix ens donessin una resposta», ha dit. «Som prudents però les dades són les que són», ha afegit. Postius també s'ha compromès amb els representants de l'hostaleria que reclamaran a la Generalitat que es facin efectives «ja» les ajudes directes al sector anunciades pel Govern i que ascendeixen a quatre milions d'euros inicials.


Comentaris

envia el comentari