Catalunya Diari

La Paeria edita un fulletó amb els espais naturals de Lleida

Recull la informació de 8 àrees destacables del terme municipal perquè no són prou conegudes per la majoria de lleidatans i lleidatanes

Imatge de la presentació
Imatge de la presentació | LleidaDiari.cat

La Regidoria de l'Hàbitat Rural i la Sostenibilitat de l'Ajuntament de Lleida ha editat un fulletó explicatiu de vuit espais naturals del terme municipal, destacables pel seu valor ecològic, on s'especifica les característiques i la ubicació de cadascú d'ells, amb l'objectiu de donar-los a conèixer, ja que alguns són poc coneguts per la majoria de lleidatans i lleidatanes.

Aquest fulletó, que recull la informació del Parc de la Mitjana, els Secans de Mas de Melons, Alfés i Torre Ribera, El Tossal de la Moradilla, les pinedes dels turons i vessants de Sucs, Serra del Bou i pineda de la Cerdera i els alzinars i carrascars de Raimat, està disponible al Departament de Medi Ambient de l'Ajuntament de Lleida, al Centre d'Interpretació del Parc de La Mitjana i a l'Oficina de Turisme de Lleida.

Espais d'alt valor natural, paisatgístic i social

El municipi de Lleida allotja un conjunt d'espais d'alt valor natural, paisatgístic i social importants pel desenvolupament sostenible del territori. Molts d'ells estan distribuïts en petites clapes al mig de l'extensa superfície cultivada de l'Horta de Lleida, que constitueix, en si mateixa, el paisatge més característic de l'entorn de la ciutat de Lleida.

Són de notable importància els espais naturals lligats a la presència d'aigua, zones de ribera i aiguamolls del riu Segre, marges de séquies i clamors, i zones humides de basses de reg. Entre aquests cal destacar:

  

  

- El Parc de la Mitjana

  

  

- Els Aiguamolls de Rufea

  

  

- Les basses de Sucs

També destaquen nombrosos espais amb vegetació mediterrània

També destaquen nombrosos espais amb vegetació mediterrània estèpica situats en turons, vessants i als secans del sud del terme. Entre aquests espais trobem:

  

  

- Els Secans de Mas de Melons, Alfés i Torre Ribera

  

  

- El Tossal de la Moradilla

  

  

- Les pinedes dels turons i vessants de Sucs, Serra del Bou i pineda de la Cerdera

  

  

- Els alzinars i carrascars de Raimat

Els cursos d'aigua i els boscos actuen com a corredors ecològics

Els cursos d'aigua i els boscos actuen com a corredors ecològics, facilitant els desplaçaments de la fauna pel territori, creant una autèntica Xarxa d'Espais Naturals. El riu Segre és el gran eix ecològic del terme. Els serveis ecosistèmics, és a dir, els beneficis que aquests vuit espais aporten a la societat i que milloren la salut, l'economia i la qualitat de vida de les persones, són de gran valor perquè contribueixen a la conservació de la biodiversitat, al cicle de l'aigua, a la fixació de CO₂ i, sense dubte, suposen un increment de la qualitat de vida dels lleidatans i les lleidatanes. El programa d'Ecoactivitats de Lleida ofereix tota una sèrie d'activitats (cursos, jornades, visites guiades....) per descobrir i conèixer els valors d'aquests espais naturals.

Cartell de l'esdeveniment
Cartell de l'esdeveniment | LleidaDiari.cat

 


Comentaris

envia el comentari