Catalunya Diari

La Paeria enderroca diversos immobles del Centre Històric de Lleida

L'actuació té un cost d’uns 200.000 euros

Miquel Pueyo, Toni Postius i Montse Pifarré, visitant els treballs d'enderroc del Centre Històric, el dia 23 d'octubre de 2020.
Miquel Pueyo, Toni Postius i Montse Pifarré, visitant els treballs d'enderroc del Centre Històric. | LleidaDiari.cat

L’Ajuntament de Lleida està portant a terme subsidiàriament l’enderroc de diversos immobles del carrer Companyia, al Centre Històric de la ciutat. L’actuació es fa en els edificis entre els números 16 i 24, de manera conjunta, i té un cost d’uns 200.000 euros que l’ajuntament repercutirà després en les persones propietàries, als quals ja s’havia requerit d’actuar-hi. El paer en cap, Miquel Pueyo; el primer tinent d’alcalde, Toni Postius, i la tinent d’alcalde i regidora de barri, Montse Pifarré, han visitat els treballs que s’hi estan fent, ara amb enderrocs manuals per dins, que s’allargaran uns dos mesos, en global. L’alcalde ha remarcat la necessitat de reactivar el Centre Històric amb actuacions de diferents àmbits, no només urbanístiques, perquè s’hi pugui desenvolupar activitat econòmica, comercial, social i veïnal.
 
 

▶ TELEGRAM LLEIDADIARI: Ara també podeu rebre les notícies de LleidaDiari a través del canal de Telegram. Punxa aquí!

 
 
El tinent d’alcalde i regidor d’Urbanisme ha detallat que l’enderroc conjunt era l’opció més ràpida i econòmica, un cop s’havia declarat la ruïna econòmica i tècnica dels edificis, que es trobaven en molt mal estat. Postius ha indicat que l’expedient ja es va començar a tramitar l’any passat i que la propietat no havia atès requeriments tramesos, pel que s’ha procedit a fer l’enderroc subsidiàriament. El responsable d’Urbanisme ha explicat que això permetrà sanejar aquest espai, deixant un solar d’uns 500 metres quadrats aproximadament. Segons Postius, l’actuació s’emmarca en el projecte d’àrees d’innovació social i urbana, perquè s’hi pugui actuar de manera conjunta per part de la propietat -i no cada propietari individualment- i destacar-ne la potencialitat per al bé del barri. En aquest cas, ha dit, s’hi podria aixecar un edifici amb 23 pisos, de 75 a 100 metres quadrats, amb aparcament i zona comercial. 
 
 
Els números 16, 20 i 22 són d’un únic propietari. El número 18 és propietat d’una entitat bancària i el número 24 és propietat de la Paeria, que va comprar la finca el passat mes de juliol de 2019.
 
 
El tinent d’alcalde ha recordat que la Paeria està acabant un estudi per analitzar els edificis de més de 45 anys del Centre Històric perquè han de passar Inspeccions Tècniques d’Edificació (ITE). Aquest treball es farà mitjançant conveni amb col·legis professionals per vetllar pel manteniment dels edificis i, quan sigui necessari, sancionar els incompliments. 

Comentaris

envia el comentari