Catalunya Diari

La Paeria engega analítiques de control de la qualitat de l'aigua a tota la ciutat

A partir de la setmana vinent, es faran 87 controls distribuïts aleatòriament segons criteris tècnics en edificis públics i privats, seguint les exigències de la normativa

L'Ajuntament de Lleida inicia aquesta setmana analítiques de control de la qualitat de l'aigua a l'aixeta del consumidor. En total, es duran a terme 87 controls distribuïts aleatòriament en funció del nombre d'habitants i d'altres criteris tècnics per tots els barris de la ciutat, inclosos Sucs, Raimat i l'Horta.

El mostreig es farà tant en edificis públics com privats i té com a objectiu "garantir la salubritat, qualitat i neteja de l'aigua per tal de protegir la salut de les persones de qualsevol mena de contaminació", ha explicat el primer tinent d'alcalde i regidor d'Urbanisme, Toni Postius.

▶ INVITACIÓ: Ja us podeu unir al grup oficial de Facebook del Lleida Diari on comentem entre tots les notícies de Lleida! Us informareu, podreu comentar l'actualitat i també us entretindreu.  FEU CLIC AQUÍ, US ENCANTARÀ!

Aquestes anàlisis es fan anualment en compliment de les exigències fixades en el RD 140/2003, pel qual s'estableixen els criteris sanitaris de la qualitat de l'aigua de consum humà. Per a fer-los s'ha adjudicat un contracte de servei de control de qualitat de l'aigua a l'aixeta del consumidor, que ha estat adjudicat a l'empresa Laboratorios Munuera S.L.U, per un pressupost de 14.948,34 €, IVA inclòs.

Lleida farà unes 90 analítiques per conèixer la qualitat de l'aigua de boca

La Paeria de Lleida ja va anunciar el passat mes de setembre que realitzarà els mesos vinents un estudi sobre la qualitat de l'aigua de boca, que surt de l'aixeta dels consumidors, al terme municipal de Lleida durant l'any 2020. L'estudi comprèn un total de 90 analítiques d'aigua, distribuïdes per tots els barris de la ciutat, així com a Sucs, Raimat i l'Horta.

L'Ajuntament, a través d'Aqualia, realitza analítiques permanents de control de la qualitat a la xarxa pública encara que aquest nou estudi permetrà analitzar l'aigua directament a l'aixeta dels consumidors. El mostreig es realitzarà en edificis públics, equipaments comunitaris públics i privats i en domicilis particulars, amb un criteri aleatori de selecció. El pressupost és de 14.948,34 euros, IVA inclòs.

L'aigua potable de Lleida és de bona qualitat

El primer tinent d'alcalde i regidor d'Urbanisme Toni Positius, va destacar en el seu moment que l'aigua potable de Lleida és de bona qualitat i que se situa entre les millors de l'Estat, segons el rànquing de controls que es realitzen arreu del país. En aquest sentit, va indicar que «és la nostra voluntat seguir oferint un bon servei als lleidatans i lleidatanes, per això es farà aquest estudi a tota la ciutat, l'Horta i les EMD de Sucs i Raimat, per tenir una fotografia de la qualitat de l'aigua de boca».


Comentaris

envia el comentari