La Paeria, entitats i el veïnat del Centre Històric endeguen ‘Conviu al barri’

La tinenta d'alcalde, regidora de Recursos Municipals i del Centre Històric, Montse Pifarré, i la regidora de Consum, Comerç, Mercats i Participació Ciutadana, Marta Gispert, acompanyades d'una nombrosa representació de les entitats i associacions, han presentat el projecte 'Conviu al barri', sorgit del treball realitzat pel grup dinamitzador del Consell de Zona 01.

 

Promoure la convivència entre el veïnat així com diferents rutes saludables per fer esport, caminar, conèixer els monuments i les fonts així com el comerç i restauració del barri, són els objectius principals d'aquest projecte. Gispert ha explicat que s'ha estat treballant amb la col·laboració de moltes entitats del barri amb l'objectiu de visibilitzar el Centre Històric de Lleida de forma positiva intentant promoure els circuits saludables per la zona i promoure la convivència entre veïns i veïnes. Passo la paraula a la regidora del Consell de Zona 01- Centre Històric.

 

[predef]nou-whatsapp-lleidadiari-646[/predef]

 

Pifarré ha posat de relleu que el projecte conté dos línies de treball: els circuits saludables pretenen posar a disposició de la ciutadania de Lleida noves rutes de passeig i gaudi. Els circuits promouen les passejades pels carrers, tenint en compte que el Centre Històric de la ciutat és un bon lloc on passejar, fer esport, hidratar-se, descansar i conèixer els millors comerços i restaurants de la zona.

Imatge de la presentació de 'Conviu al barri'

La Paeria, entitats i el veïnat del Centre Històric endeguen 'Conviu al barri' | LleidaDiari.cat

 

Un ventall de circuïts

Per promocionar-ho s'ha editat un ventall (que marca 5 rutes/circuits, dos per diferents espais del Centre Històric (la ruta monumental i la ruta de les fonts) , dos circuits més esportius que donen la volta a la Seu Vella) i com a novetat un circuit de comerç i restauració. També s'han marcat els QR (a través del wikiloc) per poder seguir les rutes/circuits des del mòbil. En el ventall també es pot veure com a novetat les zones de comerç i restauració, el Centre Cívic com a espai de descans climatitzat, i espais on poder anar al lavabo que en aquest cas són 4 ( Paeria/ Centre Cívic del Centre Històric/ El Menjador i Arrels) (adjunt pdf del ventall).

 

D'altra banda, el projecte també contempla la posada en marxa d'un grup de mediadors i mediadores per al foment dels hàbits de civisme, la mediació i informació en clau intercultural. S'ha creat un grup de persones mediadores que sortiran per parelles una tarda a la setmana (preferentment els dimarts entre les 18h i les 21h) amb l'objectiu de promoure hàbits de civisme, orientar les persones que no coneixen els recursos que tenen a la ciutat per atendre les seves necessitats principals, fomentar l'enteniment (idiomàtic) en totes aquelles matèries que no quedin clares entre veïns, per promoure la convivència, i donar a conèixer els circuits saludables, llocs per caminar, per hidratar-se, anar a el servei i els refugis climàtics disponibles.

 

Emnamuel Serge Terry de l'Associació Ndiatiguia i Anna Vila, directora Fundació Jericó- El Menjador són les persones del grup dinamitzador. Ambdós han coincidit a destacar que «som més de 12 entitats que treballem plegades pel barri. Estem molt contentes, perquè se'ns ha brindat l'oportunitat de començar a treballar des de la base construint diferents projectes que pensem que són la base per lluitar contra la fragmentació de les entitats al Centre Històric mitjançant la mediació natural, fomentant el civisme, la comprensió mútua, la convivència i la cohesió social».

 

És una bona notícia

Tant Gispert com Pifarré han destacat que «és una bona notícia que tots els col·lectius, veïns i veïnes del centre històric anem de la mà, ens sentim part del procés i això ens ajuda a agafar els nostres compromisos i treballar des de la corresponsabilitat totes les entitats que estem implicades». «Petites accions com aquestes ens fan crear xarxa i unir de forma conjunta, entitats, administració i ciutadania en la recerca de solucions plantejades des de la corresponsabilitat de tota la comunitat veïnal», han conclòs les regidores.

 

Les entitats que estan fent possible aquest treball en accions que visibilitzen de forma positiva el Centre Històric són: Associació Antisida de Lleida, Assosciació Ndiatiguia, Fundació Banc dels Aliments, Arrels, El Menjador, Fundació Jericó, Bronca, FOCCS- Fòrum Ciutadà per la Cohesió Social, Associació Veïns de l'Ereta, Associació Veïns i Comerciants Centre Històric, Associació Veïns Jaume I, PROSEC, Associació Promethea, Som Veïns, Escola Cervantes, Orfeó Lleidatà, Insantropia, Vermuteria Carrincló, Plataforma Pla de l'Aigua, Associació d'Empresaris Centre Històric i diversos veïns i veïnes que participen a títol individual.