Catalunya Diari

La Paeria flexibilitzarà les noves tarifes de les Escoles Bressol Municipals

D’acord amb les famílies també s’està realitzant un estudi per adaptar al màxim els serveis que ofereixen els centres a les actuals necessitats de conciliació laboral

Imatge dels penjadors d'una llar d'infants, amb bosses, jaquetes i bates
La Paeria flexibilitzarà les noves tarifes de les Escoles Bressol Municipal | Europa Press

L'Ajuntament de Lleida modificarà els nous trams de pagament de les escoles bressol més alts per disminuir l'impacte de la nova tarifació entre les famílies. L'alcalde de Lleida, Miquel Pueyo, juntament amb la tinent d'alcalde Sandra Castro, s'han reunit telemàticament amb els representants de les famílies de la xarxa d'Escoles Bressol municipals que les darreres setmanes havien recollit signatures amb la petició de suspendre l'aplicació de les noves taxes.

El paer en cap i la tinent d'alcalde han explicat a les famílies que l'equip de govern de la Paeria presentarà una al·legació a la proposta d'Ordenances fiscals, actualment en període d'exposició pública, per poder modificar les tarifes amb la màxima rapidesa i donar compliment amb el compromís assolit amb els integrants de la plataforma EBM En Lluita.

En aquest sentit, han explicat que «des de la regidoria d'Educació de l'Ajuntament de Lleida s'ha sentit les famílies i, fruit de les converses mantingudes en el període d'exposició pública, es recull la principal petició que fan respecte a l'augment de tarifes i es presentarà una al·legació al document d'Ordenances fiscals per modificar-ne les quotes i millorar la proposta inicial. La voluntat de l'Ajuntament de Lleida i de la regidoria d'Educació és reduir l'impacte de les noves tarifes en totes les franges, també aquelles que afecten les rendes més altes i, per això, s'introduiran més trams de renda i es revisarà la nova tarifa màxima, quantificada inicialment en 230 euros», ha explicat l'alcalde de Lleida.

▶ TELEGRAM LLEIDADIARI: Ara també podeu rebre les notícies de LleidaDiari a través del canal de Telegram. Punxa aquí!

Es plantejarà un augment més progressiu entre les quotes

La tinent d'alcalde i regidora d'Educació, Sandra Castro, ha explicat que sense renunciar a la tarifació social,«que forma part de la voluntat de l'equip de govern de la Paeria i del pacte de govern», es plantejarà un augment més progressiu entre les quotes que quedin a les franges més altes. A la vegada, des de la regidoria d'Educació s'ha recollit la petició de millorar els horaris i els serveis per fer-los ael més compatible possible amb la conciliació laboral. En aquest sentit, s'ha iniciat un estudi per determinar quines són les necessitats actuals de les famílies i poder flexibilitzar-los per fixar una oferta al més adaptada possible als horaris laborals.

En la trobada amb els representants de la plataforma EBM En Lluita i el president de la FAV, Toni Baró, s'ha exposat també la preocupació pel servei d'escoles bressol al barri del Clot i, en aquest sentit, tant l'alcalde com la tinent d'alcalde Sandra Castro han assegurat que el barri no es quedarà sense oferta de places públiques de 0 a 3 anys.


Comentaris

envia el comentari