Catalunya Diari

La Paeria forma un miler d’adolescents de Lleida en la prevenció d'actituds sexistes i la violència masclista

El servei d’atenció a dones en situació de violència masclista ha atès 85 consultes

Material de la Regidoria
Material de la Regidoria | LleidaDiari.cat

La regidoria de Polítiques d'Igualtat de l'Ajuntament de Lleida treballa el seu compromís per erradicar la violència masclista, un greu problema social que cal abordar des d'un enfocament integral, que inclogui sensibilització, prevenció, detecció i atenció. En l'àmbit de la prevenció i la sensibilització, el programa «Tractem-nos bé», impulsat pel Centre d'Informació i Atenció a les Dones (CIAD) fa incidència en els i les adolescents de dotze a disset anys, amb l'objectiu de promoure el bon tracte en les relacions afectiu-sexuals i l'erradicació de la violència masclista.

Durant l'any 2017, s'han organitzat un total de 45 tallers en deu instituts, amb la participació de 936 adolescents (437 nois i 499 noies). Es tracta de sessions que es duen a terme amb alumnat d'ESO, Batxillerat i Formació Professional per treballar qüestions com els estereotips de gènere, els mites de l'amor romàntic, les relacions abusives i les relacions de bon tracte. Aquests tallers s'afegeixen als del programa Max in Love, que també promou el treball en aspectes afectius i de sexualitat. Aquest any també s'ha fet especial èmfasi en la prevenció de les agressions sexistes per les festes. Durant les de maig, es van repartir 4.000 polseres amb el lema «Lleida, per unes festes sense agressions sexistes», juntament amb informació sobre el Protocol d'intervenció davant la detecció d'una agressió sexista. També es van instal·lar Punts Lila d'informació, en col·laboració amb l'equip de Nits Q, en una acció que també es repetirà a les Festes de Tardor.

Pel que fa a la detecció i l'atenció a les dones en situació de violència masclista, l'Ajuntament de Lleida ofereix un servei d'atenció integral a les dones que necessiten ajuda. El Centre d'Informació i Atenció a les Dones ha atès durant el 2017 a 54 dones que es trobaven en aquesta situació i ha rebut 85 consultes relatives a la violència masclista. La demanda sovint es fa de forma indirecta a través del servei de suport psicològic. L'atenció que s'hi prest


Comentaris

envia el comentari