Catalunya Diari

La Paeria impulsa aquest maig festiu una campanya per prevenir agressions sexistes

L’acció s’emmarca en el Pla Municipal de Polítiques d’Igualtat de Gènere

L'Ajuntament de Lleida ha presentat les polseres «Lleida, per unes festes sense agressions sexistes» en el marc de la campanya que ha iniciat per reforçar el missatge de prevenció, atenció i erradicació de conductes sexistes. La tinent d'alcalde Montse Mínguez i la regidora Sara Mestres han explicat que l'objectiu de la iniciativa és llançar un missatge a la ciutadania de tolerància zero envers qualsevol manifestació de violència sexista o agressió sexual -davant les situacions que han estat actualitat recentment-. La polsera la repartirà l'equip de voluntaris de Nits Q Lleida incorporant-la al «kit dels plaers» que ja distribueixen habitualment a les seves sortides. Així, aquest dissabte 12, Nits Q Lleida donarà la polsera al punt informatiu instal·lat al Camps Elisis on es faran les revetlles (de les 23.00 a les 3.00 hores aproximadament). L'acció es farà extensió a altres esdeveniments festiu que tindran lloc durant l'any a la ciutat, com l'Aplec. 

Les regidores de la Paeria col·locant-se les polseres
Les regidores de la Paeria col·locant-se les polseres | LleidaDiari.cat

Mestres ha explicat que de moment s'han fet 3.000 polseres amb les quals es vol fer visible el rebuig a les agressions sexistes, com es recull també al Pla Municipal de Polítiques d'Igualtat de Gènere (2017-2021) de la Paeria. ha afegit que el projecte de ciutat que implica tothom, sense dividir entre homes i dones. Les polseres volen ser «actives» i Mínguez ha insistit en què s'ha de promoure nits d'oci segur i responsable, també en qüestions de gènere, «per fer de Lleida una ciutat lliure d'agressions sexuals»

Imatge de la presentació
Imatge de la presentació | LleidaDiari.cat

 

El III Pla Municipal té com a eix principal la disminució de l'impacte de les manifestacions de violència masclista i continuar amb la prevenció, la detecció, l'atenció i l'eradicació d'aquestes conductes. Mestres ha indicat que el Pla contribueix a la conscienciació sobre la responsabilitat col·lectiva de la ciutadania i, entre altres, es concreta amb accions com aquesta campanya informativa, que es dirigeix a espais d'oci nocturn i festes populars de la ciutat. La regidora de l'àrea d'Igualtat ha recordat que la Paeria va aprovar el «Protocol d'Intervenció davant la detecció d'una agressió sexista», liderat per l'equip de NITS Q, de l'Àrea de Promoció de la Salut de la Regidoria de les Polítiques per als Drets de les Persones. 

El document ha comptat amb la col·laboració de la Regidoria de Polítiques d'Igualtat i entitats com Colors de Ponent, La Sirollada, SEPC, Grup de Dones Lleida, Ateneu La Baula, LIKA, ARRAN, el Consell Local de la Joventut, Casal popular de Joves, Creu Roja, Antisida Lleida, els locals d'oci i els entitats veïnals del municipi. Aquest protocol pretén ser una eina útil i pràctica que doni una resposta eficaç i efectiva davant de qualsevol manifestació de micromasclismes, agressions sexistes i/o LGTBIfòbiques, sensibilitzant i conscienciant la població que cal denunciar aquests fets i fer-los visibles a la llum pública.tanya.cat, impulsats per la DGPL, s'adrecen també a obres en occità.

Imatge de les polseres
Imatge de les polseres | LleidaDiari.cat

 


Comentaris

envia el comentari