Catalunya Diari

La Paeria inicia dilluns l'enderroc d'un edifici al costat del Call per continuar la recuperació de l'antic barri jueu

L'immoble va ser adquirir el passat mes d'octubre

L'Ajuntament de Lleida va adquirir aquest immoble el passat mes d'octubre.
L'Ajuntament de Lleida va adquirir aquest immoble el passat mes d'octubre. | LleidaDiari.cat

L'Ajuntament de Lleida començarà dilluns l'enderroc de l'edifici del número 3 de la Plaça del Seminari, unes obres que, segons la Paeria, permetran finalitzar aviat la recuperació del Call Jueu com a espai històric i patrimonial que ha de contribuir a millorar la connectivitat del Centre Històric i sumar una nova oferta turística a la ciutat. Durant els primers 10 dies es duran a terme els treballs de buidatge de brossa i desmuntatge d'instal·lacions, així com actuacions amb les fusteries de l'edifici. Després s'instal·laran sistemes per minimitzar molèsties i pols i es procedirà a l'enderroc de l'estructura. Un cop enderrocat es faran les darreres prospeccions arqueològiques al sector per passar a la fase final. El solar on s'ubica l'immoble, que va ser adquirit per la Paeria el passat mes d'octubre després d'arribar a un acord amb els seus propietaris, s'inclou dins la futura àrea social i urbana al costat de l'antic barri jueu de la ciutat.

  

Mentrestant, el solar formarà part de la zona enjardinada de l'antic barri jueu de Lleida. El tinent d'alcalde i regidor d'Hàbitat Urbà, Rural i la Sostenibilitat, Fèlix Larrosa, s'ha mostrat molt satisfet perquè «les obres per recuperar tot el Call Jueu ja estan a punt de finalitzar». «Només falta l'enderroc d'aquest edifici, que està situat en l'àmbit del Call Jueu, i de moment formarà part de la zona enjardinada». Segons el consistori, l'adquisició d'aquest solar estratègic és important també des del vessant de l'accessibilitat i la interconnexió, ja que el Call Jueu actua com a distribuïdor urbà dins el Centre Històric, al qual es podrà accedir des de sis entrades diferents: els carrers Sant Cristòfol, Dolors, Companyia, Maranyosa i Major a través de la Costa del Jan (ascensor i escales) i des de la zona de l'antic Seminari.

El responsable de l'àrea urbanística de la Paeria ha afirmat que «el Call Jueu és un projecte d'orgull de la ciutat, que recupera la seva història i que s'obrirà ben aviat a la ciutadania per gaudir-lo col·lectivament». Larrosa també ha destacat l'esforç de la Paeria per posar en valor aquest espai patrimonial, que descobreix part del passat de la història de la ciutat, així com la incorporació d'un espai verd al centre de la ciutat, amb l'enjardinament i adequació de l'entorn que dóna continuïtat als jardins de la Seu Vella i la contribució a la connectivitat del barri. A més, esdevé un element turístic important que sumarà a l'oferta d'espais atractius i visitables de la ciutat.

La Paeria destaca que el projecte de recuperació de l'antic Call Jueu, que ocupa una superfície de més de 5.000 metres quadrats, té per objectiu reforçar i revalorar el conjunt històric de la ciutat. Amb aquesta iniciativa es conforma un nou paisatge a partir de la creació d'un espai de mediació i d'enllaç entre la memòria dels diferents substrats històrics i la realitat d'una àrea estratègica per a la requalificació del Centre Històric.


Comentaris

envia el comentari