Catalunya Diari

La Paeria inicia un projecte pilot a les Escoles Bressol Municipals per mesurar la qualitat de l'aire

L'alcaldessa accidental, Sandra Castro, ha explicat que els sensors instal·lats a l'EBM Parc de Gardeny mesuren el CO2, la temperatura i la humitat i alerten en temps real quan els nivells són alts perquè es ventili

L'Ajuntament de Lleida ha iniciat un projecte pilot per mesurar la qualitat de l'aire a l'interior de les Escoles Bressol Municipals de la ciutat. La prova ha començat aquest estiu a l'EBM Parc de Gardeny, on s'han instal·lat els sensors a tres aules i el menjador per mesurar els nivells de CO2, la temperatura i la humitat.
 

L'alcaldessa accidental de Lleida, Sandra Castro, ha visitat avui les instal·lacions del centre per veure el funcionament d'aquests sensors que emeten unes dades que es poden consultar en temps real a través d'una aplicació. Castro ha assenyalat que es pot veure en quina situació es troba cada aula.

 NOU NÚMERO DE WHATSAPP: T'enviem les notícies més importants de Lleida al WhatsApp totalment gratis. Punxa aquí!

Els sensors envien unes alertes quan els nivells superen els llindars establerts perquè es pugui actuar i ventilar l'espai indicat. Quan s'obren les finestres, es pot comprovar com els nivells de CO2 baixen. Castro ha assegurat que la qualitat de l'aire a les escoles bressol ha de ser òptima, com en altres espais, com hospitals o laboratoris explica l'alcaldessa accidental.

La Paeria inicia un projecte pilot a les Escoles Bressol Municipals per mesurar la qualitat de l'aire. Imatge del 16 d'agost
La Paeria inicia un projecte pilot a les Escoles Bressol Municipals per mesurar la qualitat de l'aire | LleidaDiari.cat

Al setembre es farà a més llocs

Clàudia Espinosa, comercial i enginyera de l'empresa Partner IoT, de la fusió d'EinesaCable i Vunkers IT Experts, que ha executat la instal·lació, ha mostrat com les dades que es registren a la plataforma en línia i mostren l'evolució a cada aula, amb l'històric. Espinosa ha comentat que s'han provat diverses tecnologies per veure quina era més efectiva.
 

La prova pilot s'ha fet a l'EBM Parc de Gardeny i al setembre es farà a l'EBM La Mitjana, espai que estarà a ple rendiment. D'aquesta manera, podran comparar i avaluar les condicions en què es troben els dos centres, que són diferents. Un cop analitzats els resultats, s'estendrà la instal·lació dels sensors a la resta d'escoles bressol amb l'objectiu de garantir la qualitat de l'aire, perquè estiguin dins dels estàndards.
 

Castro ha recordat que en la situació sanitària actual per la Covid-19 es prenen moltes precaucions, entre les quals, ventilar els espais amb freqüència. Quan es restableixi la normalitat, les alertes aniran recordant que s'ha de ventilar per mantenir els nivells òptims


Comentaris

envia el comentari