Catalunya Diari

La Paeria inverteix 3.433.599,02 euros en la renovació de la flota de vehicles del servei de neteja

Els operaris i els mecànics d’Ilnet rebran una formació per part del proveïdor

Imatge dels vehicles de neteja
Imatge dels vehicles de neteja | LleidaDiari.cat

L'Ajuntament de Lleida, a través de la concessionària del servei de neteja viària ILNET-UTE, ha iniciat la renovació de la flota de màquines de neteja urbana. L'alcalde de Lleida, Àngel Ros, acompanyat del tinent d'alcalde i regidor d'Hàbitat Urbà, Rural i la Sostenibilitat, Fèlix Larrosa, han presentat aquest dijous vuit noves escombradores, que s'uneixen a partir d'ara a la flota de vehicles de neteja de la ciutat. En concret, es tracta de sis escombradores grans -de 5m3 de caixa- i dos de petites -de 2m3- aptes per a carrers i passos estrets. La resta de nova maquinària s'anirà incorporant a la flota progressivament. El paer en cap ha explicat que la pròrroga del contracte amb Ilnet inclou una important inversió en la renovació de la flota de vehicles de recollida d'escombraries i màquines de neteja de carrers i places.

En aquest sentit, Ros ha detallat que la inversió prevista en la renovació de maquinària és de 3.433.599,02 euros, 1.415.626 euros destinats al servei de recollida i 2.017.973,02 euros al servei de neteja. La renovació de la maquinària, dotada de tecnologia amb baixes emissions -els nous vehicles compleixen els estrictes requisits d'emissions de la normativa Euro 6- i són de fàcil ús, comportarà una millor eficàcia i eficiència en la neteja dels carrers i places. La pròrroga del contracte a Ilnet permetrà renovar, en els mesos vinents, pràcticament el 50% de la flota dels vehicles de neteja i recollida d'escombraries. Cal destacar que els operaris i els mecànics d'Ilnet rebran una formació per part del proveïdor per tal de conèixer en profunditat les màquines tant en l'àmbit operatiu com de manteniment.

Imatge d'un nou vehicle d'Ilnet
Imatge d'un nou vehicle d'Ilnet | LleidaDiari.cat

 

La renovació de gran part de la flota de camions i màquines del servei de neteja urbana s'emmarca dins la pròrroga i la modificació del contracte de concessió del servei de neteja viària, de recollida de les diverses fraccions dels residus municipals i altres serveis complementaris a la ciutat de Lleida, que va aprovar el Ple Municipal el passat mes de febrer. La pròrroga del contracte inclou, també, la implantació de la recollida de residus a domicili en diversos barris de la ciutat, un projecte que està a punt de començar i que es presentarà ben aviat.


Comentaris

envia el comentari