Catalunya Diari

La Paeria de Lleida suspèn les taxes de terrasses i mercats ambulants

La mesura s'allargarà fins al proper 30 d'abril de 2021

Imatge d'arxiu de la terrassa d'un bar de reus
Imatge d'arxiu de la terrassa d'un bar. | Ajuntament de Reus

L’Ajuntament de Lleida suspèn les taxes de terrasses i mercats ambulants fins al proper 30 d’abril de 2021, donant continuïtat a la suspensió ja vigent per la situació sanitària per la Covid-19 (la de terrasses des del març i la de mercats des de l’estiu). La decisió pretén ajudar dos dels sectors afectats per les mesures de contenció per la pandèmia, aplicades des del març. Així s’ha expressat al ple municipal d’aquest mes de desembre, en què la tinent d’alcalde i regidora de Recursos Municipals, Hisenda i Salut, Montse Pifarré, ha argumentat que la Paeria vol estar al costat dels sectors que més estan patint, preveient que amb l’increment de la corba per la pandèmia la situació es mantindran les limitacions unes setmanes. Pifarré ha concretat que se suspendran les taxes per ocupació de la via pública, secció 1a-Taules i cadires, carpes, veles i para-sols (ordenança núm. 3-1) i la taxa per mercats per a mercats ambulants periòdics (núm. 2.9, apartats b.1 i b.2, de l’epígraf 1r de la tarifa 3a).

▶ TELEGRAM LLEIDADIARI: Ara també podeu rebre les notícies de LleidaDiari a través del canal de Telegram. Punxa aquí!

Els grups municipals a l’oposició han votat favorablement a la mesura, malgrat alguns retrets. Des del PSC, Cs i PP han lamentat el retard en les decisions, que són pegats i no solucions, i que s’han d’aplicar més mesures a les ordenances per beneficiar altres sectors als quals els afecta la crisi.

El secretari general es jubila

El Ple municipal d’aquest desembre ha tingut un component especial, el comiat del secretari general, Jesús Gutiérrez, amb motiu de la seva jubilació. Amb el d’aquest dimecres, ha estat present en 365 plens de l’Ajuntament. El paer en cap, Miquel Pueyo, ha destacat la vàlua professional i personal del fins avui secretari general i ha agraït la seva plena dedicació a la Paeria, com també ho han fet la resta de membres de la Corporació. S’ha fet un acte comiat, en petit format, al qual han assistit els anteriors alcaldes de Lleida, Antoni Siurana, Àngel Ros i Fèlix Larrosa.


En aquest darrer ple de l’any 2020, el paer en cap ha remarcat el paper indispensable dels ajuntaments per liderar la recuperació de les ciutats i la reactivació de l’economia i ha conclòs que el futur de Lleida s’ha de construir amb intel·ligència col·lectiva i amb l’esforç de tots els sectors de la societat.

Acte de comiat del secretari general de la Paeria, Jordi Gutiérrez, el dia 30 de desembre de 2020.
Acte de comiat del secretari general de la Paeria, Jordi Gutiérrez. | LleidaDiari.cat


Comentaris

envia el comentari